Специјалист за продажба на POS системи

За компанијата: Од 1994 година ДУНА е водечка команија присутна во бизнис секојдневието во Македонија. Со канцеларии и во Албанија и Србија. Со успешни проекти и во Косово. Посветено работиме на нашата мисија која започна... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 3 месеци
 • ДУНА ДОО
 • Активен до 09.12.2023
 • Позиција: Комерцијалист/Агент
 • Локација: Скопје
 • Телефон: 023104500
 • Веб: duna.mk/
 • Facebook: dunacomputers

Специјалист за продажба на POS системи

ДУНА д.о.о.

Веќе трета деценија ДУНА е водечка компанија присутна во бизнис секојдневието во Македонија. Со канцеларии и во Албанија и Србија, посветено работиме на нашата мисија која започна во раните 90ти години, технологијата да биде присутна во сите сегмнети на индустријата, образованието, бизнисот и на целокупното општествено делување. Ги следиме светските IT треднови, но истовремено пласираме и сопствени иновативни идеи во кои неизмерно веруваме и со тоа успеавме да станеме препознатлив бренд кој според многумина е IT трендсетер во регионот.

 • Овој октомври Дуна ќе ги отвори вратите за нови луѓе кои со своите идеи, работа, посветеност и енергија ќе станат дел од таа движечка сила. Бараме динамични, лојални, енергични и вредни луѓе кои имаат желба постојано да учат, создаваат и нивниот просперитет да го гледаат како дел од адреналинската приказната во Дуна за работна позиција Специјалист за продажба на POS системи.
 • Специјалист за продажба на POS системи во ДУНА работи како дел од динамичен тим. Тим кој заедно плови низ многу предизвици и победи, и ќе има можност за постојан личен и професионален развој и напредок.

       За кого е наменето работното место?

Специјалист за продажба на POS системи треба да е одговорен за поттикнување на продажбата на POS софтверски и хардверски решенија за бизниси во различни индустрии. Улогата вклучува разбирање на потребите на клиентите, демонстрирање на карактеристиките и придобивките од POS системите, склучување договори и обезбедување исклучителни услуги на клиентите. Застапникот за продажба е клучен во градењето и одржувањето на односите со клиентите, поттикнувајќи го растот на приходите и обезбедувајќи задоволство на клиентите.

КЛУЧНИ ОДГОВОРНОСТИ:

Познавање на производот

 • Разбирање за POS софтверот и хардверските понуди на компанијата.
 • Следење на трендовите во индустријата, новите технологии и производите на конкурентите.

Продажни активности

 • Идентификување потенцијални клиенти и пазари за POS системи, вклучувајќи продавници за малопродажба, ресторани и угостителски бизниси.
 • Остварување контакт со потенцијалните клиенти преку телефонски повици, е-пошта или закажани состаноци.
 • Подготовка и презентација на привлечни предлози за продажба

Управување со односи               

 • Градење и одржување силни врски со клиентите со цел стекнување увид во нивните деловни операции и предизвици
 • Обезбедување извонредна услуга за клиентите со навремено решавање на прашања, грижи и технички прашања

Стратегии за продажба

 • Развивање и спроведување ефективни продажни стратегии за да ги постигнете или надминете целите на продажбата
 • Соработка со маркетинг тимот за креирање насочени кампањи, промотивни материјали и продажен колатерал
 • Анализирање на трендовите на пазарот и повратните информации од клиентите за да ги идентификувате можностите за подобрување на производот и раст на бизнисот

Преговори и известување за продажба

 • Преговарање за договори, цени, услуги и услови.
 • Одржување детална евиденција за продажните активности, интеракциите со клиентите и трансакциите, со цел следење на напредокот и планирањето на продажбата.

Обука и поддршка

 • Обезбедување почетна обука и поддршка на клиентите за користење на POS системот. Соработка со тимот за техничка поддршка за да се решат сложените технички прашања и да се обезбеди задоволство на клиентите.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ВЕШТИНИ

 • Пожелно е високо образование од областа на економските науки
 • Искуство во продажба, маркетинг или сродни области
 • Исклучителни комуникациски и преговарачки вештини
 • Одговорност и уредност во извршување на секојдневните обврски
 • Аналитичност, организираност и самоиницијативност
 • Способност за тимска работа
 • Возачка дозвола Б кат                                                                                             

РАБОТНИТЕ УСЛОВИ      

 • Работа во канцелариски амбиент, но честопати патува за средба со клиентите
 • Можност за надградба на своите вештини со учество на обуки, сертификација и усовршување на техниките и знаењата;
 • Професионална и пријатна работна атмосфера и целокупна техничка опременост за професионално работење.

Како да аплицирам?

Испратете го своето CV или кратко писмо за изразување интерес на следната адреса:  [најави се за да го видиш е-маилот] , со назнака „Пријава за специјалист за продажба на POS системи“. Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »