Директор на инвестициски фонд

За компанијата: ПАВ МОТИВИ работи во партнерство со своите клиенти и комбинација на доверливи високо квалификувани кандидати со кои преку специјални извори се обидуваме да испорачаме одлични работни односи, без оглед... повеќе за компанијата »
  • Објавен пред една недела
  • ПАВ Мотиви
  • Активен до 27.10.2021
  • Позиција: Менаџер/управник/директор
  • Локација: Скопје

Приватна Агенција за Вработување МОТИВИ за свoи клиенти, објавуава оглас за:

ДИРЕКТОР НА ИНВЕСТИЦИСКИ ФОНД

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО

Улогата на директорот е да има целокупна одговорност за сите финансиски, правни и административни аспекти на инвестицискиот фонд и соодветната компанија за управување со фондови.

Работејќи заедно со потпретседателот и главниот оперативен директор, ќе учествува во покривање на сите аспекти од финансии, буџетирање, книговодство и сметководство.

ГЛАВНИ ОДГОВОРНОСТИ

- Ќе се погрижи, инвестицискиот фонд и соодветната компанија за управување со фондови да се во согласност со финансиските политики и процедури;

- Ангажирање, развивање и водиње на финансиски тим;

- Ги превзема сметководствените и даночните функции на компанијата (вклучително и проверка на платите, даноците);

- Навремено и точно анализирање и презентирање на финансиски извештаи;

- Координирање и водење на годишниот процес на ревизија, поврзување со надворешни ревизори итн.;

- Ажурирање и спроведување на сите потребни финансиски политики и сметководствени практики;

- Спроведување и прегледување на процесите на корпоративното буџетирање;

- Одговорност за политиките за управување со готовина на компанијата;

- Исполнување на регулаторните барања на сите законски тела;

- Поднесување на даночните пријави навремено и без грешки;

- Соодветно анализирање на сите инвеститори во фондовите;

ПОТРЕБНИ ВЕШТИНИ И КОМПЕТЕНЦИИ

- ВСС – Економски факултет (сектор: сметководство, ревизија или финансиско сметководство)

- 10+ години искуство со јавни инвестициски фондови, приватни инвестициски фондови или банка.

- Добрите комуникациски вештини се од суштинско значење, особено во поглед на презентирање на резултатите од анализите, на менаџментот.

- Поседување на сертификат од областа на СППФТ

ЛИЧНИ КВАЛИТЕТИ

- Способност за расудување и донесување одлуки

- Способност за градење на добри односи

- Лидерство

- Политичка свест

- Извонредни комуникациски вештини

Вашата биографија испратете ја на  [најави се за да го видиш е-маилот]  со назнака ДИРЕКТОР НА ИНВЕСТИЦИСКИ ФОНД

Напомена: Со испраќање на пријавата, кандидатот дава согласност компанијата да ги обработува неговите лични податоци во постапката за селекција во склад со законот за заштита на лични податоци.