Овластен сметководител

 • Објавен пред 2 недели
 • Глобал Гаминг ДОО
 • Активен до 10.04.2021
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот во Word)

ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

Опис на работно место

 • Книжење на финансиско-материјални документи.
 • Подготовка и пресметка на плати.
 • Подготовка и поднесување на ДДВ пријави.
 • Подготовка на завршна сметка согласно законските прописи.
 • Познавање и следење на законите и прописите од областа на сметководството и даночната регулатива.
 • Примање на влезни и излезни фактури и нивна евиденција.
 • Префактурирање на трошоци, ликвидирање на фактури.
 • Подготовка на статистички извештаи.
 • Работа со благајна.

Услови

 • Завршено соодветно високо образование.
 • Поседување на уверение за овластен сметководител.
 • Задолжително претходно работно искуство на наведената позиција со комплетно финансиско и материјално водење на сметководството (најмалку 3 години).
 • Високо развиени аналитички, организациски и комуникациски способности.
 • Работа со сметководствени програми.
 • Одлично познавање на MS Office.

Нудиме

 • Работа во една од најперспективните компании во оваа област.
 • Вреднување и наградување на вашата работа и залагање.
 • Стабила и позитивна работна атмосфера во професионален, динамичен и млад тим во пријатно работно опкружување.
 • Предизвик, стабилност и можност за учење и напредување.
 • Континуирано усовршување.
 • Тим билдинг активности.
 • Можност за напредување на повисока позиција.

Ве молиме Вашето CV и мотивационо писмо да ги испратите на електронската адреса: [email protected]