Шпедитер

За компанијата: ДАУТИ-ТРАНСПОРТШПЕД АД нуди широк спектар на услуги од областа на транспорт и царинско застапување. Нашата визија и цел е да создадеме ефективна врска меѓу Вас и Вашите клиенти, да го разбереме вашиот... повеќе за компанијата »

Фирмата Даути-Транспортшпед А.Д. - Скопје објавува конкурс за следното работно место:

Наслов на работно место:

Царински посредник (Шпедитер)(1)

Град: Тетово

Потребни услови за даденото работно место:

 

  • Со или без  работно искуство
  • Активно владеење на англиски јазик се смета за предност
  • Познавање на МS Office апликации и користење на Интернет
  • Поседување на лиценца за Шпедитер се смета за предност.

 

 

Главни задачи и одговорности:

  • Царинско тарифирање на стока и контрола на царински документи;
  • Изготвување и поднесување на царинска декларација ЕЦД;
  • Присуство на царински преглед на стоките;
  • Поднесување на документи до инспекциски органи;
  • Останати услуги во царинското застапување за сметка на коминтентот;

 

Конаткт тел:  071/395 680
Email:  isni@dauti-transhped.com

 

Конкурсот е отворен 7 дена од неговото објавување (03.05.2022-10.05.2022).

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »