Финансиски менаџер

 • Објавен пред 4 месеци
 • СЕКЕ ДООЕЛ
 • Активен до 22.07.2019
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Крушево

Секе ДООЕЛ Прилеп има потреба од

Финансиски менаџер -

 

Финансискиот менаџер треба да :

 • Има завршено високо образование во соодветна област;
 • Има знаење за финансиски менаџмент;
 • Познавање на сметководствениот и даночниот систем во земјата;

 

Финансискиот менаџер треба да има искуство во:

 • Најмалку 5 години работно искуство на наведената позиција во областа на ревизијата,финансиското и материјалното сметководство;
 • Искуство во подготовка и анализа на финансиски извештаи,книжења,трансфер и евиденција на финансиски средства и завршна годишна сметка,водење на сметководствени и деловни книги,плаќања,банкови усогласувања,водење даноци и поднесување на даночни извештаи,подготовка на месечни финансиски  извештаи,подготовка на финални годишни извештаи;

 

Финансискиот менаџер треба да ги поседува следните вештини и способности

 • Одлично познавање и активно работење со Microsoft Office пакетот и сметководствените апликации;
 • Одлично познавање и активно користење на деловен англиски јазик(говорен и пишан);
 • Aктивно следење и познавање на актуелните промени,случувања и законски регулативи во областа на финансиите и сметководството;
 • Високо развиени аналитички и комуникациски способности,посветеност,лојалност, доверливост,комуникативни и презентерски вештини,вештини за организирање,капацитет за тимска и независна работа;
 • Препорачливо е да поседува сметководствена лиценца;
 • Возачка Б категорија;

 

Обврските на финансискиот менаџер опфаќаат:

 • Собирање и евиденција на комплетната финансиска документација;
 • Евиденција на трошоци по буџетски ставки;
 • Подготовка на финансиски извештаи;
 • Материјално и книговодствено работење;
 • Следење на македонското сметководство и меѓународните сметководствени стандарди;
 • Организација и поддршка во спроведување на ревизии;

 

 

Плата: 49.200

 

Сите заинтересирани кандидати својата кратка биографија можат да ја достават на следната е-mail адреса: sekeprilep@yahoo.com најдоцна до 22.07.2019 година

КЛИКНИ