СМЕТКОВОДИТЕЛ

 • Објавен пред 11 месеци
 • Мотиви
 • Активен до 23.11.2017
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

МОТИВИ за потребите на својот клиент, компанија која се занимава со градежништво, услуги и недвижности распишува оглас за позицијата

 

СМЕТКОВОДИТЕЛ

 

Квалификации: 

 • Универзитетско образование – Економски факултет,
 • Минимум 5 години работно искуство во областа,
 • Познавање на соодветната Македонска законска регулатива и меѓународни сметководствени стандарди,
 • Искуство во подготовка на завршни пресметки,
 • Уверение за Овластен Сметководител,
 • Активно користење на MS Office, Internet Explorer,   
 • Добро познавање на англиски јазик,
 • Висока работна етика, одговорност и организациски способности,
 • Способност за запазување рокови и остварување на резултати.

 

Одговорности:

 • Подготовка и книжење на целокупната сметководствена документација,
 • Контрола на финансиска и материјална евиденција,
 • Разновидни и сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски прописи,
 • Давање на предлози и сугестии за можно зголемување на ефикасноста во работењето,
 • Подготовка на финансиски извештаи, годишни деловни планови и поддршка на менаџментот согласно потребите,
 • Буџетирање и контрола,
 • Комуникација со сите релевантни државни институции,
 • Континуирано професионално усовршување.

 

Што нудиме?

 • Можност за напредок и развој  на професионални вештини,
 • Работа по високи професионални стандарди како дел од интернационална групација,
 • Континуирана обука и можност за напредување,
 • Работно време: од Понеделник до Петок, 08:00-16:00 часот.

 

Доколку сметате дека го поседувате потребното образование, работно искуство, квалификации, вештини и личен профил за успешно извршување на работните задачи на работното место, испратете ја Вашата професионална биографија на  e-mail: kariera@motivi.mk  со назнака: “Оглас за Сметководител”.

Огласот е активен до 23.11.2017 година

 

КЛИКНИ