ИТ Администратор

За компанијата: Fashion Group повеќе од 20 години важи за најголема малопродажна модна групација во земјава, а во нејзиното портфолио ќе најдете некои од најголемите светски реномирани брендови како Hugo Boss, Diesel,... повеќе за компанијата »

ИТ – АДМИНИСТРАТОР

Главни обврски и работни задачи:

 1. Инсталација и конфигурација на постоечките и нови хардверски инфраструктури (сервери, рутери, свичеви) во согласност со проектно-оперативните задачи.
 2. Секојдневно следење на системот, проверка на достапноста на сите хардверски ресурси и сервиси, решавање на проблеми со конфигурација на хардвер и софтвер.
 3. Брза и ефикасна комуникација со корисниците и другите членови на интерните тимови
 4. Водење сметка за перформансите на системот и нивно прилагодување
 5. Решавање на мрежните проблеми и прекини
 6. Имплементација на нови технологии
 7. Конфигурирање на desktop и лаптор компјутери

 

Потребни квалификации за работното место:

 1. Најмалку 1 година работно искуство на позиција на мрежен и систем администратор или друга ИТ позиција
 2. Искуство во работата со мрежна опрема од еден или повеќе од наведените производители  (MiktoTIK, Cisco, Ubiquiti)
 3. Познавање на оперативните системи Linux/Windows, релевантен сертификат ќе се смета за предност
 4. Искуство со веб хостинг (познавање на cPanel)
 5. Искуство со cloud (Office365, Drive, Share Point)
 6. Предност познавање на софтвер за Малопродажба и познавање на ЕРП
 7. Познавање на Office пакетот
 8. Самомотивираност, посветеност, одговорност и доверливост, изразени вештини на комуникација, тимско работење и соработка, способност за решавање на проблеми, стремење кон развој и континуирано учење, независност во работата, способност за работа на повеќе задачи во исто време и под висок притисок.

Ние нудиме:

 1. Можност да бидете дел од Компанија со одлична работна атмосфера
 2. Конкурентна заработка 
 3. Можност за дополнително развивање и усовршвање преку обуки и семинари
 4. Пакет бенефиции за лојални вработени

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »