Специјалист за техничка поддршка - Дуна Настани

За компанијата: Од 1994 година ДУНА е водечка команија присутна во бизнис секојдневието во Македонија. Со канцеларии и во Албанија и Србија. Со успешни проекти и во Косово. Посветено работиме на нашата мисија која започна... повеќе за компанијата »

Техничко лице во секторот Дуна Настани

ДУНА д.о.о.

Веќе трета деценија ДУНА е водечка компанија присутна во бизнис секојдневието во Македонија. Со канцеларии и во Албанија и Србија, посветено работиме на нашата мисија која започна во раните 90ти години, технологијата да биде присутна во сите сегмнети на индустријата, образованието, бизнисот и на целокупното општествено делување. Ги следиме светските IT треднови, но истовремено пласираме и сопствени иновативни идеи во кои неизмерно веруваме и со тоа успеавме да станеме препознатлив бренд кој според многумина е IT трендсетер во регионот.

 • Овој октомври Дуна ќе ги отвори вратите за нови луѓе кои со своите идеи, работа, посветеност и енергија ќе станат дел од таа движечка сила. Бараме динамични, лојални, енергични и вредни луѓе кои имаат желба постојано да учат, создаваат и нивниот просперитет да го гледаат како дел од адреналинската приказната во Дуна за работна позиција Техничко лице во секторот Дуна Настани.
 • Техничко лице во секторот Дуна Настани во ДУНА работи како дел од динамичен тим. тим кој заедно плови низ многу предизвици и победи, и ќе има можност за постојан личен и професионален развој и напредок.    

За кого се наменети работните места?

Техничарот за настани е одговорен за поставување, ракување и одржување на аудио, визуелна и светлосна опрема за време на настани, обезбедувајќи непречено техничко извршување. Оваа улога бара силно разбирање на различна техничка опрема, одлични вештини за решавање проблеми и способност за работа во средини под притисок. Техничарот за настани тесно соработува со планерите на настани, клиентите и другите членови на персоналот за да обезбеди исклучителни искуства за настани.

Клучни одговорности:

 • Поставување, тестирање и управување со аудио, визуелна и опрема за осветлување, како што се: микрофони, звучници, проектори, екрани и осветлување на сцената.
 • Обезбедување техничка поддршка за презентерите, изведувачите и клиентите пред и за време на настаните. Отстранување на технички проблеми навремено и ефикасно.
 • Редовни проверки за одржување на квалитетот и функционалноста на аудио, визуелната и опремата за осветлување. Вршење контрола и рутинско одржување и поправки за целата опрема да функционира правилно пред и за време на настаните.
 • Придржување до безбедносните протоколи и упатства при поставување и ракување со опремата. Одржување точна евиденција за инвентар на опрема, поправки и активности за одржување.
 • Физичка способност за кревање и носење тешка опрема. Техничарите на настани често работат нередовни часови, вклучувајќи вечери, викенди и празници, во зависност од распоредот на настани. Тие работат во различни поставки како што се конференциски центри, хотели, театри и места на отворено.

Ние нудиме:

 • Менторство во анализа, дизајн и изработка на решение;
 • Можност за надградба на своите вештини со учество на обуки, сертификација и усовршување на техниките и знаењата;
 • Пренесување знаења од страна на нашите продукт специјалисти;
 • Професионална и пријатна работна атмосфера и целокупна техничка опременост за професионално работење.

Како да аплицирам?

Испратете го своето CV или писмо за интерес на следната адреса:  [најави се за да го видиш е-маилот]  со назнака „Пријава за техничко лице“.

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »