Специјалист за техничка поддршка

  • Објавен пред 2 недели
  • Флекс Кредит
  • Активен до 26.05.2020
  • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
  • Локација: Скопје

Специјалист за техничка поддршка

 

Потребни квалификации:

∙ Добро познавање на англиски јазик

∙ Интерес за работењето на  софтверските производи

∙ Аналитичко размислување со фокус на клиентот

∙ Вештини за работа во тим

∙ Интерес за истражување и решавање на разни софтверски проблеми

∙ Внимание на деталите и можноста за приоритизација на задачите

∙ Знаењето за администрирање на системи засновано врз Linux, ќе се смета за предност

Опис на работни задачи:

Вие  ќе се консултирате и ќе обучувате вработени во компанијата во врска со внатрешните правила за ИТ и нивната работа со компјутерските системи и периферни уреди;

Ќе подготвувате документација и упатства за употреба на софтверски производи и системи.

Локализирање, дијагностицирање и елиминирање на хардверски и софтверски проблеми;

Ќе регистрирате и администрирате домени и услуги за хостирање (е-пошта, бази на податоци, веб-услуги);

Ќе работите на конфигурацијата и одржувањето на серверите на компанијата за да се обезбеди нивно континуирано работење;

Ќе управувате сервер и десктоп компјутери (Linux, Windows), телекомуникациска опрема (рутери, размена на телефони) и опрема за видео надзор;

Ќе ја инсталирате опремата и ќе овозможите техничкото одржување на канцелариската опрема

 

Работното време започнува од 08:30 часот до 16:30 часот.

 

Аплицирањето може да го направите на самоит оглас со притискање на копчето АПЛИЦИРАЈ или пак да испратите CV на емејл адреса goran.arsov@flexcredit.ro со назнака Специјалист за техничка поддршка

КЛИКНИ