Сметководител

За компанијата: Компанијата АРМОР ПЛУС е основана 2002 година во Скопје управувана од тим која со своите иновативни и креативни решенија стана еден од водечките специјалисти за работна облека и опрема за лична заштита.... повеќе за компанијата »

Работни задачи:

 • Книжење на финансиската и материјална документација;
 • Контрола и водење на архива на фактури;
 • Наплата на клиенти и финансиско срамнување со клиенти
 • Финансиски контроли, споредби, анализи и извештаи на дневно, месечно и 6-месечно ниво
 • Сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи;
 • Придржување во целост на интерните политики и процедури;
 • Учество во проекти, меѓусекторска иницијатива и задачи;
 • Изработка на благајни (денарски, девизни)
 • Денарско и девизно плаќање
 • Внесување на домашни и девизни приеми

 

Потребни квалификации и способности:

 

 • Високо образование – Економски факултет;
 • Поседување лиценца за овластен сметководител и работно искуство од минимум 3 години како и  искуство во изготвување на завршни сметки, ДДВ пријави, плата ќе се смета за предност;
 • Задолжително познавање на MS Office пакетот (за предност ќе се смета напредно познавање и искуство во негово работење);
 • Високо развиени аналитички и комуникациски и презентерски способности, вештини за организирање;
 • Возачка дозвола Б категорија, со искуство во сообраќај ќе се смета за предност;
 • Познавање на целокупно материјално и финансово работење;
 • Активно познавање и следење на новите законски прописи;
 • Познавање на англиски јазик;

 Вие добивате:

 • Редовни примања и работа од понеделник до петок од 08-16 часот
 • Исплата на регрес за годишен одмор и надомест за остварени резултати
 • Мотивирачка и пријателска средина каде што вредностите и резултатите се на прво ниво
 • Пронаоѓање, запознавање, градење успех. Ако тоа си ти, пријави се денес на [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »