Работници во фабрика - Чешка

 • Објавен пред 9 месеци
 • DANC
 • Активен до 13.07.2018
 • Позиција: Останато
 • Локација: Друга држава

Агенцијата за лизинг на работници „DANC“ www.danc.cz со седиште во Чешка република има потреба од:

 

Рабоници за во фабрика -  Faurecia за автомобилски седишта за BMW

 

Нудиме:

 • Работно време - 8 часа дневно од понеделник од петок во 3 смени (со половина час пауза),
 • Дневни оброци, надомостокот за 1 час работа е 110 Чешки крони што е приближно на 267 денари,
 • 7.5 часа се платени + половина час ручек кој е обезбеден, работниците имаат можност по сопствена желба да работат прекувремено по навршување на 8 часовното работно време или во саботите,откако ќе достигнат ниво на знаење
 • За направени редовни 165 часа масечно и за квалитетна работа следува бонус од 4000 Чешки Крони или околу 9.725 денари,
 • Платата за 165 часа би била околу 18.150 Чешки крони или 44.131 денари, плус бонусот од 9.725 денари без прекувремени часови,
 • Доколку работите прекувремно вкупната плата би достигнала околу 60.000 денари,
 • Работното време почнува во 06:00 наутро и се работи во смени,
 • Превозот до работното место и назад е обезбеден со автовбуси и е бесплатен, доколку саакат работниците можат да изберат друг тип на превоз на свој трошок,
 • Сместувањето на работниците е исто така обезбедено од страна на работодавачот  (Во живеалишта со соби од по 2,3,4 луѓе, работниците имаат заедничка добро опремена кујна, тоалетите и тушкабините се посебни за мажи и за жени. Доколку сакаат работниците можат да си изберат сместување по своја желба и со сопствен трошок.)

 

Потребни квалификации: 

 • Работно искуство не е задолжиотелно,
 • Познавање на Чешки јазик пожелно, но не е задолжително.
 • потрвда за неосудуваност преведена на чешки јазик и заверена на нотар
 • 3 фотографии 3.5 х 4.5 на бела позадина

 

Доколку сте заинтересирани:

 • Испратете ни скенирана копија од пасош и оставете контакт телефон на
 • danc.macedonia@outlook.com

 

Дополнителни информации:

 • Процедурата за одобрувањето на работна виза за луѓето со македонски пасоши трае околу 2 месеци,
 • Откако ќе Ви одобрат виза во времетраење од  2 години, организираме автобуски превоз од Скопје до Прага (превозот од Скопје до Прага е на ваш сопствен трошок и истиот би ве чинел околу 5000 ден.),
 • Доколку сакате може да ви се продолжи работната виза , но треба да се најави 120 дена пред истекот на првата виза 
 • Во фабриката сите вработени се третираат подеднакво.

 

Пријавување и трошоци:

за пријавување не земаме провизија  при аплицирањето трошок ќе ви биде 39 евра во амбасасда при самото интервју, и  патувањето до Прага/Плзен .

храната кога не сте на работа средства за лична хигиена.

Откако ќе Ви биде издадено гарантното писмо ќе треба да се оди на интервју за виза во амбасада во Скопје или Софија, кога ќе биде готова визата ќе Ве контактриаме, за одредување на датумот за поаѓање.

Лицата кои што поседуваат бугарски пасош нека се јават на +38979260319 секој ден не покасно од 22:00 (ако не се јавам веднаш ќе ве барам штом можам) за понатамошни упатстваа оние со Македонски пасоши нека испратат копија на емаил  адреса

danc.macedonia@outlook.com и нека остават телефон за контакт

За дополнителни информации ви стојам на располагање секој ден после 18:00 часот!

во прилог еве кратко видео од условите во фабриката

https://www.youtube.com/watch?v=FgeZamS4d3w

Заентересираните што имаат аплицирано директно на страната на kariera.mk ги замолувам да ми испратат скенирана копија од пасош кој нема да истече во рок од 1 година на емаил 

не ви е потребно CV бидејки станува збор за неквалификувани работници.

КЛИКНИ