Финансиски аналитичар

За компанијата: ПРОДУКЦИЈА ПЕРСПЕКТИВА е основана 2000 година и од 2002 Продукција Перспектива – Панел Плус во соработка со Град Скопје го реализира проектот за улично медиумско рекламирање преку поставување на урбана... повеќе за компанијата »

Активни огласи од ПРОДУКЦИЈА ПЕРСПЕКТИВА ДООЕЛ Скопје:

Теренски асистент - Менаџер/набавки

Поради проширување на нашиот тим  Продукција Перспектива има потреба од:

ФИНАНСИСКИ АНАЛИТИЧАР

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

 • Висока стручна подготовка – ВСС, со предност од областа на финансиите (финансиски менаџмент, сметководство и ревизија, управување со трошоци и сл.)
 • Познавање МСФИ (меѓународни стандарди за финансиско известување),
 • Најмалку 3 години работно искуство во областа на финансиите, со предност како финансиски аналитичар,
 • Одлично познавање деловен англиски јазик,
 • Одлично познавање MS Office (Excel, Word, Power Point),
 • Мотивација за работа во динамична работна околина и работа во тим.

Краток опис на основните одговорности:

 • Придонесува за изготвување точни и навремени месечни, квартални и годишни финансиски извештаи на компанијата за потребите на корпорациското известување
 • Придонесува за планирање годишни, квартални и месечни буџети по конта и трошковни места,
 • Придонесува за финансиско контролирање и анализа на перформансите на компанијата, прави споредби, извештаи и анализа,
 • Во целост ги следи и ги почитува политиките и процедурите на компанијата,
 • Активно работи на назначени проекти, меѓусекторски иницијативи и задачи.

Заинтересираните кандидати да достават своја биографија / CV со слика на [email protected] со назнака финансиски аналитичар  најкасно до 14.05.2021 година.

Одбраните кандидати ќе бидат контактирани телефонски.