Комерцијалист

 • Објавен пред 8 месеци
 • Kiberg
 • Активен до 28.03.2017
 • Позиција: Останато
 • Локација: Цела Македонија

Веледрогерија има потреба од комерцијалист за западна Македонија

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование 
 • Потребно е минимум 1 годишно работно искуство во продажба/комерција и маркетинг (предност имаат кандидатите со работно искуство на терен)
 • Познавање на работа со компјутери, интернет и MS Office пакетот
 • Пожелно е познавање на англиски и албански јазик
 • Возачка дозвола Б-категорија


Одговорности и задачи:

 • Планирање на работните активности согласно зададен план од регионален менаџер и реализација на истите
 • Изнаоѓање на канали и контакти за продажба, во координација со регионален менаџер
 • Континуирано следење на потенцијални можности и опасности за постоечките и новите портфолија Истражување и анализа на пазар и следење на конкуренција 
 • Градење и одржување на контакти со купувачи (потенцијални, постоечки) и соработници 
 • Формирање и одржување на дата бази за одредени таргет групи
 • Изработка на месечни извештаи 


Личен профил:

 • Одлични комуникациски и презентерски вештини
 • Изразени преговарачки вештини
 • Лојалност, иницијативност и енергичност
 • Грижа и ориентираност кон клиенти
 • Способност за индивидуална и тимска работа
КЛИКНИ