.NET Developer/Junior .NET Developer/React JS Developer

 • Објавен пред 2 месеци
 • Семос ДОО Скопје
 • Активен до 10.03.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

.NET Developer

Бараме .NET програмер за развој на софтвер со користење на јазици и технологии од .NET framework-от. Избраниот кандидат ќе развива апликации „од нула“, ќе одржува постоечки апликации и ќе обезбедува корисничка подршка за домашни и странски клиенти.

Идеалниот кандидат треба да пишува функционален код, да има око за забележување на детали и да биде тимски играч со развиени комуникациски вештини.

Доколку имаш страст за работа со .NET технологии и се пронаоѓаш во описот на работното место тогаш би сакале да те запознаеме.

Одговорности:

 • Учество во анализа на клиентските барања
 • Соработка со интерните тимови при дизајнирањето и имплементацијата на софтверските решенија
 • Пишување на чист, скалабилен код со користење на .NET C# јазик
 • Развој и имплементација на нови карактеристики на постојните софтвери
 • Креирање на документација за време на целиот животен циклус на развој на софтверот

Потребни квалификации:

 • 2+ години работно искуство со .NET технологии (C#)
 • Работно искуство со релациони бази на податоци (MS SQL Server)
 • Познавање на Agile методологии
 • Одлични комуникациски вештини и вештини за препознавање на проблеми
 • Познавање и работа со Source control (TFS)
 • Познавање на .NET Core ќе се смета како предност
 • Искуство со работа со DevExpress контроли ќе се смета како предност

Што нудиме:

 • Работа во релаксирана атмосфера со искусен тим
 • Можност за посета на голем број курсеви
 • Можност за сертификација
 • Голем избор на кафе

Junior .NET developer

Бараме Junior .NET програмер за развој на софтвер со користење на јазици и технологии од .NET framework-от. Избраниот кандидат ќе работи под менторство на искусни колеги, ќе развива нови апликации и ќе одржува постоечки апликации.

Од идеалниот кандидат очекуваме да има желба за учење и да биде тимски играч со развиени комуникациски вештини. Доколку имаш страст за работа со .NET технологии и се пронаоѓаш во описот на работното место тогаш би сакале да те запознаеме.

Одговорности:

 • Развој на софтверски апликации според спецификација
 • Дебагирање, идентификување и решавање на проблеми во код
 • Соработка со интерните тимови при дизајнирањето и имплементацијата на софтверските решенија
 • Креирање на документација за време на целиот животен циклус на развој на софтверот

Потребни квалификации:

 • Со или без работно искуство со .NET технологии (C#)
 • Основно познавање на релациони бази на податоци (MS SQL Server)
 • Желба за учење

Што нудиме:

 • Менторство од членови на искусен тим
 • Можност за посета на голем број курсеви
 • Можност за сертификација
 • Голем избор на кафе

React JS Developer

Клучни задачи и одговорности:

 • Развивање на висококвалитетни веб-услуги користејќи React.JS.
 • Работа во тимови за развој на решенија од првичен концепт, проектна архитектура и кориснички интерфејс до испорака на завршено и целосно решение
 • Анализирајње на клиентски барањата за дизајн и тесна соработка со проектниот менаџер
 • Одржување, анализа и подобрување на постојните услуги.

Квалификации:

 • Работење со JavaScript
 • Темелно разбирање на React.js и неговите основни принципи.
 • Претходно искуство со популарни работни текови на React.js (како што се MobX или Redux ќе се смета за плус).
 • Претходно искуство со JS библиотеки (на пр., lodash.js, moment.js).
 • Познавање на RESTful APIs.
 • Познавање на HTML / CSS.

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат условите може да го испратат своето CV на [email protected] со назнака „Семос вработување“ и насловот на позицијата за која аплицираат.