Техничка поддршка за Битола

Потребно образование, вештини и способности:

 • Завршено најмалку средно образование
 • Познавање и искуство со инсталирање и поддршка на Windows оперативни системи;
 • Основно Познавање на компјутерски мрежи;
 • Познавање на хардвер (инсталација, дијагностика и решавање на проблеми);
 • Основно познавање на Linux;
 • Добро познавање на англиски јазик;
 • Комуникациски вештини и тимска работа;
 • Подготвен да учи и да работи со најнова компјутерска технологија;
 • Ориентираност кон решавање на проблеми;
 • Ефективност, ефикасност и одговорност при исполнувањето на обврските;
 • Чесност и доверливост;
 • Возачка дозвола Б категорија.

Одговорности и работни задачи:
•    Конфигурирање, инсталација и одржување на компјутери и периферни
уреди во локална мрежа;
•    Мониторинг, заштита и надградба на компјутери;
•    Дијагностика на хардверски и софтверски проблеми;
•    Решавање на проблеми и поддршка преку тикет систем, меил и телефон.

Доколку сакате да бидете дел од тимот на ЕВРОТИП, чија основна цел е да воспостави и  ги подигне стандардите во областа на спортското обложување во Македонија , Ве молиме Вашето CV  да го испратите на e-маил [email protected] 

Во насловот на меилот (subject) наведете ја позицијата за која аплицирате.