Специјалист за маркетинг

 • Објавен пред 9 месеци
 • ZEGIN DOO Skopje
 • Активен до 29.10.2019
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Специјалист за маркетинг

ЗЕГИН ФАРМ е првата приватна  компанија во Република Македонија регистрирана за продажба  на лекови. Како една од најуспешните и најголемите компании кај нас, со најдобра инфраструктура и најголема  дистрибутивна мрежа, секогаш сме во потрага по талентирани професионалци кои сакаат да станат дел од нашето професионално семејство.

Позицијата вклучува:

 • Планирање и извршување на маркетинг кампањи (веб, ПР, социјални медии, реклами, настани, саеми, директни патувања, и сл.)
 • Организирање и присуство на годишни саеми, настани и конференции
 • Одговорност за маркетинг содржини: веб, социјални медии, постери, каталози, брошури и сл.
 •  Комуникација со сите глобални претставници и партнери
 •  Истражување на пазар и следење на конкуренција
 •  Изработка на редовни и периодични извештаи за маркетинг резултати
 •  Проверка, одобрување и надгледување на медиа планови и реализација на кампањите
 • Пишување и дизајнирање на документација што се испраќа до медиумите
 • Советување за сите елементи на маркетингот како произведствениот микс, цените, рекламирањето, продажбата, промоцијата и дистрибутивните канали
 • Имплементирање на методите на модерна продажба, обезбедување на процесот во кој ентериерот на аптеките и продавниците за здрава храна ќе соодејтсвува со стандардите на Друштвото за брендирање
 • Организирање на посебни настани, наградни игри и други социјални настани за презентирање на добрата волја и општествената одговорност на организацијата
 • Одредување комуникациска стратегија за кампањите со странските добавувачи, следење на процесот на плаќања од страна на странсите добавувачи/доспеаноста на факутирите.
 • Сугестии за подобрувања, и други маркетинг активности по потреба

Профил на кандидат:

 • Познавање од областа на маркетингот
 • Добри комуникациски вештини
 • Систематичност, организираност, иницијативност
 • Одлично познавање на работа со MS Office Suite и Internet
 • Одлично познавање на англискиот јазик (усно и писмено)
 • Флексибилност и ориентираност кон пронаоѓање на решенија

Доколку  сте енергични, храбри и полни со ентузијазам за личен развој и напредување, како и професионални компетенции за успешно да работите во областите наведени погоре, Ве молиме испратете пропратно писмо и биографија на македонски јазик со ознака  Специјалист за маркетинг на kariera@zegin.com.mk. Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат критериумите ќе бидат контактирани.

КЛИКНИ