Асистент во сметководство

За компанијата: ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден, контакт тел.бр. (02) 551-2851 повеќе за компанијата »

Активни огласи од ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ ИЛИНДЕН:

Припремач на површини за тапацирање - Инсталатер на прозорци - Електричар за инсталации

АСИСТЕНТ ВО СМЕТКОВОДСТВО

Потребно образование, работно искуство, квалификации и вештини: 

 • ВСС Економски факултет;
 • Напредно познавање на работа со компјутер и активно користење на Excel;
 • Претходно работно искуство во областа на сметководство и финансии најмалку 3 години;
 • Солидно познавање на англиски јазик;
 • Поседување на уверение за сметководител;
 • Ориентираност кон рокови, добри аналитички способности, уредност и одговорност.

Одговорности и работни задачи

 • Администрирање, книжење и проверка на влезни документи согласно законските прописи, интерните правилници и сметководствените стандарди;
 • Контрола на картици на добавувачи и купувачи;
 • Анализа и книжење на залиха на репроматеријали;
 • Евиденција и контрола на благајна и пресметка на патни трошоци на вработени;
 • Водење на регистар на основни средства и пресметка на амортизација;
 • Составување на даночни пријави и други извештаи за државните органи;
 • Други работни задачи доделени од работодавачот;

Што нудиме

 • Конкурентни месечни примања;
 • Континуирана обука и можност за напредување;
 • Работа од понеделник до петок од 08:00 – 16:00 часот, 40 часови неделно;
 • Организирана исхрана и превоз;

Доколку ги поседувате потребните вештини и сте заинтересирани за работа во одлична работна средина, заедно со амбициозен и професионален тим, испратетете го вашето CV задолжително со назнака за Асистент во сметководство, најдоцна до 20.09.2021 година.