Фејсбук Менаџер / стратег за сметка на реклами на Google

  • Објавен пред 6 дена
  • Major Ltd.
  • Активен до 29.10.2020
  • Позиција: Останато
  • Локација: Цела Македонија

Добар ден,

Ние сме канадска компанија која работи повеќе од 10 години искуство и сме фокусирани на вработување одлични луѓе за големи претприемачи.

Лицето што го бараме треба да ги има следниве барања:

•  Нурнете и преземете сопственост над сметките.

•  Оптимизација на сметка за реклами.

•  Сплит тестирање на нов креативец.

•  Тесна соработка со текстописци и графички дизајнери.

•  Спроведете ефективни Фејсбук и Гугл рекламни кампањи кои даваат висококвалитетни резултати.

•  Тесно управувајте со буџетите со платени медиуми и работете на испорака на целите и KPI.

•  Секојдневно управување со онлајн рекламна кампања (и клиенти и наши сопствени).

•  Следење и анализа на перформансите на кампањата, обезбедување редовни извештаи и препораки.

•  Работете со тимови за содржина и дизајн за да создадете средства и да поттикнете резултати од кампањата.

•  Врзување и развивање на силни деловни односи со клиенти.

•  Подготовка на месечни и во реално време извештаи за клиенти и тимот, со увид во перформансите на кампањата и тактиките за оптимизација.

•  Помогнете му на тимот за развој на стратегија и други активности со дигитален маркетинг.

•  Обезбедете повратна информација и / или предлози за да помогнете во континуирано оптимизирање на деловните процеси.

•  Создадете сопствени креативци (ќе соработувате со постоечки тим на текстописци / графички дизајнери за да креирате слики за рекламите).

•  Способност за артикулирање на наодите до клиентите и тимот.

•  Високо ниво на точност и внимание на деталите.

•  Вештини за управување со времето.

•  Искуство на дигитален маркетинг платформа (на пр., Менаџер на Фејсбук реклами, Гугл Аналитика, итн.).

•  Запознавање со Google Analytics и Google Tag Manager.

•  Искуство со платформи ЕДМ (Активна кампања, итн.).

•  Тимски играч, но исто така може да настапи самостојно на високо ниво.

•  Решавач на проблеми на стратешки начин.

•  Високо ниво на точност.

•  Внимание на деталите.

•  Со заедничка природа.

•  Стратешко размислување.

•  Организирано.

•  проактивни.

•  Аналитички.

•  Способни за податоци.

•  Ориентирани на резултатите.

•  Добар пишан и говорен англиски јазик

•  Лицето мора да има 2-3 години искуство во практична улога за управување со кампања заснована на перформанси.

 

Ако сметате дека добро се вклопувате во оваа позиција, пријавете се на нашиот оглас за вработување, испратете CV и неколку примери од нашите претходни работни искуства со Facebook и Google Ads.

Ви благодарам!

Со почит

КЛИКНИ