Кредитен Инспектор

За компанијата: Флекс Кредит ДОО Скопје е Македонска небанкарска финансиска институција, регистрирана од Министерство за финансии на република Северна Македонија под број 13-1659/2.Компанијата обезбедува брзи потрошувачки... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Флекс Кредит
 • Активен до 26.01.2022
 • Позиција: Останато
 • Локација: Скопје

Оглас за работна позиција: Кредитен Инспектор

Потребни квалификации и вештини:

 • Одлични комуникациски вештини
 • Желба за непосредна работа со клиенти
 • Аналитичко размислување и вештини за приоритизирање
 • Познавање на законодавството од областа на  финансиски институции и трговски друштва
 • Способност за тимска работа 
 • Познавање на пакетот MS Office
 • ВСС - Екононски факултет
 • Релевантно искуство на иста или слична позиција  ќе се смета за предност

Опис на работни задачи:

 • Оценка на кредитниот ризик и давање на мислење за исплата на кредити 
 • Воспоставување на контакт по телефон со клиенти со цел контрола на претставената информација
 • Администрирање и воведување на податоци
 • Изготвување на мислење и анализа,поврзана со одобрување/отпуштање на кредити
 • Контролирање на собирање на полна и точна информација за клиентите од вработени на компанијата
 • Континуирано унапредување на процесите во Кредитниот оддел

Услови од компанијата:

 • Атрактивна плата плус месечни бонуси според политиката на компанијата
 • Можност за професионален развој и напредување
 • Можност за дополнителна обука и тренинг
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија

Аплицирањето може да го направите на самиот оглас со притискање на копчето АПЛИЦИРАЈ