Економист

За компанијата: Евротип спортските обложувалници се прва битолска компанија која се занимава со приредување на игри на среќа – спортско обложување. Првата локација за остварување на нашата дејност е во Битола. Комапнијата... повеќе за компанијата »

Работно место од областа на Економијата

1. Истражување и анализа

 • Прибирање и средување податоци од секундарни извори
 • Описна анализа на податоци (графикони, табели, крос-табулации)
 • Економетриска анализа на податоци (доволно е почетно ниво)
 • Следење на економските трендови во земјата и регионот
 • Пишување анализи и извештаи (длабинска и критичка анализа)
 • Сметководствена евиденција на фактури,сметки
 • Комуникација со клиенти, плаќање на сметки во банка

2. Теренска работа

 • Средби со засегнати страни (активен придонес во содржина)
 • Вклучување во консултативни процеси
 • Повремено испорачување обуки (физички и вебинари)
 • Дизајн и повремено учество во теренско прибирање податоци (интервјуа и фокус групи)

3. Комуникација

 • Придонес во креативни решенија за визуелизација на податоци, информации, наоди и резултати од аналитичко-истражувачката работа
 • Активно учество на настани што ги организираат партнерите и соработниците

Потребни квалификации и вештини:

 • Завршени додипломски студии по економија, финансиски менаџмент,
 • Меѓународна економија и финансии, статистичка анализа
 • Сродно работно искуство
 • Предиспозиции за секојдневна работа со податоци
 • Познавање англиски јазик и напредна компјутерска писменост
 • Аналитичност, прецизност и запазување детали во работењето
 • Способност за јасно и концизно изразување при пишување
 • Способност за контекстуализација (гледање на големата слика), со истовремена
 • Способност за длабинска анализа
 • Способност за справување со повеќе разновидни задачи истовремено
 • Комуникативност и претставителност
 • Навременост и строго почитување рокови

За предност ќе се смета:

 • Работно искуство
 • Возачка дозвола Б категорија

Доколку сакате да бидете дел од тимот на ЕВРОТИП, Ве молиме Вашето CV  да го испратите на e-маил  [најави се за да го видиш е-маилот]  

Во насловот на меилот (subject) наведете ја позицијата за која аплицирате ЕКОНОМИСТ.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »