CNC оператор (глодалка/струг)

Плата од 30.000 ден.

За компанијата: Свемек е производна компанија која се занимава со производство на машински делови, алат, како и услуги. Основната дејност на фирмата е глодање, стругање, сечење, дупчење на различни типови на материјали... повеќе за компанијата »
  • Објавен пред 2 недели
  • Свемек ДОО
  • Активен до 21.06.2024
  • Позиција: Оператор во производство/машина
  • Локација: Скопје
  • Веб: www.svemek.mk
  • Instagram: [email protected]

Должности и работни задачи:

•Познавање/читање на работилнички цртеж за машински делови и следење на техничко пропратни инструкции и документација

• Штелување и оперирање со CNC машина (глодалка или струг) за делови во сериско и поединечно производство според претходно изготвен NC програм. Самостојна припрема на резен алат, стегачки тела и/или стегачки направи и позиционирање на координатниот почеток (нулирање) на парчето

• Следење на процесот при работа со машината. Контрола на деловите со мерна опрема и уредно водење на записи за мерките на деловите. Задавање на корекции на алатите

• Превентивно одржување и проверки на машините. Редовно одржување на чист, организиран и безбеден работен простор

• Браварска работа на машински делови. Основно познавање на работа со рачен алат и мануелни машини

 

Квалификација (степен и вид на образование):

•Средна стручна подготовка (во областа на машинството)

 

Што нудиме:

- Интерна и екстерна обука за работното место

- Работа во една смена

- Безбедна работна средина

- Колективен годишен одмор

- Прекувремена платена работа

- Бонуси за ненаправен шкарт

- Можности за натамошно професионално усовршување и кариерен развој

- Почетна плата: + 30,000ден. во зависност од квалификациите/компетенциите на кандидатот

- Кандидатите со минимално искуство во работата од 2 години ќе имаат предност пред останатите

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »