Администратор за царина и логистика

Активни огласи од ПУРПЛАСТ МК ДОО:

Виљушкарист - Административен асистент

АДМИНИСТРАТОР ЗА ЦАРИНА И ЛОГИСТИКА

Опис на работни задачи:

 • Оперативен контакт со шпедитерот
 • Организирање на транспорт за увоз на материјали;
 • Остварување контакт со добавувачите за организирање на транспортот;
 • Организирање на транспорт за извоз на готовиот производ;
 • Следење на транспортот
 • Следење на трошоците за транспорт;
 • Изработка на документи за евиденција на увозот и извозот;

 

Потребно образование, вештини, знаење и искуства:

 • ВСС, Факултет за царина и шпедиција;
 • Претходно работно искуство во производна средина од најмалку 2 години;
 • Способност за работа во динамична работна средина, под притисок и во кратки роко
 • Познавање на англиски јазик напредно ниво (чита, пишува, говори);
 • Познавање на софтверот Pantheon ке се смета за предност.

 

Што нудиме:

 • Работа во безбедна и здрава околина со почитување на сите норми за безбедност и здравје при работа;
 • Компетитивни месечни примања на пазарот на труд во РСМ;
 • Обезбеден автобуски превоз до работното место и назад;
 • Обезбедена исхрана во современа кантина;

 

Работно време од Понеделник до петок од 08:00 до 16:00 часот.

Доколку сте заинтересирани аплицирајте на [најави се за да го видиш е-маилот]

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор.

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати.

Компанијата Пурпласт се наоѓа во ТИРЗ Скопје 2 - Бунарџик и работи во автомобилската индустрија, а своите производи ги извезува во 36 земји во светот. Во индустрискиот капацитет во ТИРЗ Скопје 2, Пурпласт произведува пластични компоненти за компании кои произведуваат автобуси и камиони.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »