Key account

 • Објавен пред 3 месеци
 • Мотиви
 • Активен до 19.03.2019
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Key account – вработен во продажба

МОТИВИ за потребите на својот клиент UPower има потреба од вработен во продажба. Компанијата е формирана во 2016 година и брои тим од 7 професионалци, а со финалната фаза на либерализацијата на пазарот на електрична енергија и зголемениот обем на работа има потреба од ширење на својот тим. Референтната листа на повеќе од 200 клиенти кои веруваат во мисијата за брзо и ефикасно трансферирање на слободниот енергетски пазар е уште една потврда за успешноста на компанијата.

Потребен е профил на личност која знае да размислува проактивно, сака да стекнува нови вештини и знаења и преку тимска работа да го даде својот придонес во насока на постигнување на целите на компанијата.
 

Потребни квалификации:

 • Одлични комуникациски и преговарачки способности;
 • Пожелно минимум две години искуство на иста или слична позиција;
 • Валидна возачка дозвола, Б категорија;
 • Одлично познавање на MS Office пакетот;
 • Одлично познавање на Англиски јазик.
 • Организираност и одговорност кон доверените работни задачи;
 • Флексибилност, проактивност и лојалност;
 • Способност за индивидуална и тимска работа.
 • ​Искуство и познавања во областа на пазарот за електрична енергија ќе се смета за предност.


Опис на работно место:

 • Продажба на електрична енергија на правни субјекти
 • Планирање и организирање на продажни активности
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Развивање и одржување на односите со клиентите, комуникација со постоечки и потенцијални клиенти
 • Одговорнот за постигнување на продажните таргети;
 • Учество во формирање на цени и продукти
 • Унапредување на продажбата на продуктното портфолио на компанијата преку изнаоѓање на канали на промоција и користење на постојните канали за промоција и продажба на продуктите на компанијата
 • Остварување на цели и таргети
 • Канцелариска работа со оптимални работни услови

 

Очекувања од кандидатите:

 • Максимална посветеност
 • Проактивност при поставување на таргети и цели
 • Способност за работа под притисок и исполнување на рокови на динамичен пазар 

 

Ги молиме сите заинтересирани кандидати да аплицираат по електронска пошта на: kariera@motivi.mk. Оваа објава ќе истече на 19.03.2019 година.

Ве известуваме дека само кандидатите кои се избрани за интервју, ќе бидат контактирани.

КЛИКНИ