Овластен сметководител

 • Објавен пред 2 недели
 • ИНТЕР АЛ ПИН
 • Активен до 27.05.2023
 • Позиција: Економист/Сметководител/Ревизор
 • Локација: Скопје
 • Телефон: 02/2033-001
 • Веб: interalpin.com.mk/

Активни огласи од ИНТЕР АЛ ПИН:

Административен асистент-секретарка

ДПТУ ИНТЕР АЛ ПИН ДООЕЛ СКОПЈЕ, има потреба од сметководител.

Потребни квалификации:

 • Лиценца за сметководител/овластен сметководител
 • Познавање и работно користење на MS Office (word, excel) и Outlook
 • Диплома за завршен факултет

Ова работно место ги опфаќа следните работни обврски:

 • Kнижење на финансиската и материјална документација
 • Учество во изготвување / изготвување и поднесување на завршни годишни сметки
 • Пресметка на ДДВ, данок на добивка и персонален данок
 • Познавање од област на даноци и даночна регулатива
 • Пресметка на плати
 • Изготвување на фактури
 • Останати сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни закони и прописи
 • Уредно водење на документацијата во согласност сметководствените стандарди
 • Комуникација со сите релевантни државни институции​

Предност:

 • Познавање на програмот CFMA
 • Познавање на англиски јазик
 • Добри аналитички способности, прецизност, уредност и одговорност
 • Возачка дозвола Б категорија

Сите заинтересирани кандидати може да аплицираат со испраќање на своето CV на маил адреса [најави се за да го видиш е-маилот]

тел.02/2033-001

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »