SENIOR DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

Активни огласи од ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ДООЕЛ Скопје:

JUNIOR DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

(преземи го огласот како PDF)

 

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата.

КАРИЕРА ВО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

За потребите на Одделот Информатички и телекомуникациски технологии, бараме:

SENIOR DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

Работни задачи:

Проектирање, кодирање, тестирање и поддршка на најновата генерација решенија - бази на податоци: Microsoft SQL Server, Oracle. Одговорен за безбедносните аспекти на базите на податоци, превенцијата од загуба на податоци (Data Security, Backup & Recovery) Конфигурирање на бази на податоци Администрација на Standby/Failover (Oracle Data Guard, Microsoft SQL Failover Cluster) Oracle RAC & ASM, Microsoft SQL Cluster Server инсталација и администрација Познавање на миграциски техники за Microsoft SQL Server и Oracle Искуство со middleware (апликациски сервери) Остварување постапки за враќање на податоци (restore), имплементација на recovery процедури и редовен backup на системите.

Потребни компетенции

Завршено Високо образование VII/1 степен – Информатички системи 5+ години искуство со администрирање на бази на податоци Напредно познавање на Microsoft и Oracle производи и технологии Напредно познавање на оперативните системи Windows и Linux Одлична интерна и екстерна комуникација со клиенти Висока организираност и насоченост кон детали.

Испратете ја Вашата куса биографија и мотивационо писмо на jobs.elektrodistribucija@evn.mk

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци согласно Законот за заштита на лични податоци, покрај биографијата и мотивациското писмо треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување.

Електродистрибуција е компанија која нуди еднакви можности и правичен третман при вработување на сите лица без оглед на нивната раса, пол, религија, национална припадност, вид на попреченост или политичка припадност.

.

КЛИКНИ