.Net Developer / System Engeneer

 • Објавен пред една недела
 • Семос ДОО Скопје
 • Активен до 03.12.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

.NET DEVELOPER

Бараме .NET програмер за развој на софтвер со користење на јазици и технологии од .NET framework-от. Избраниот кандидат ќе развива апликации „од нула“, ќе одржува постоечки апликации и ќе обезбедува корисничка подршка за домашни и странски клиенти.

Идеалниот кандидат треба да пишува функционален код, да има око за забележување на детали и да биде тимски играч со развиени комуникациски вештини.

Доколку имаш страст за работа со .NET технологии и се пронаоѓаш во описот на работното место тогаш би сакале да те запознаеме.

Одговорности:

 • Учество во анализа на клиентските барања
 • Соработка со интерните тимови при дизајнирањето и имплементацијата на софтверските решенија
 • Пишување на чист, скалабилен код со користење на .NET C# јазик
 • Развој и имплементација на нови карактеристики на постојните софтвери
 • Креирање на документација за време на целиот животен циклус на развој на софтверот

Потребни квалификации:

 • 2+ години работно искуство со .NET технологии (C#)
 • Работно искуство со релациони бази на податоци (MS SQL Server)
 • Познавање на Agile методологии
 • Одлични комуникациски вештини и вештини за препознавање на проблеми
 • Познавање и работа со Source control (TFS)
 • Познавање на .NET Core ќе се смета како предност
 • Искуство со работа со DevExpress контроли ќе се смета како предност

Што нудиме:

 • Работа во релаксирана атмосфера со искусен тим
 • Можност за посета на голем број курсеви
 • Можност за сертификација

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат условите можат да испратат CV на  [најави се за да го видиш е-маилот]  со назнака „Семос вработување – .NET Developer“.

 

SYSTEM ENGENEER

Работни задачи:

 • Управување и следење на сите инсталирани системи и инфраструктура
 • Соработка со добавувачи и комуникација со клиенти
 • Инсталирање, конфигурирање, тестирање и одржување на оперативни системи, апликативен софтвер и алатки за управување со системот
 • Обезбедување на највисоки нивоа на достапност на системи и инфраструктура

Потребни квалификации:

 • Минимум 2 години работно искуство на иста или слична работна позиција
 • Магистрирал, дипломирал, или стекнал еквивалентно работно искуство во областа на ИТ индустријата
 • Познавање на софтвери, електроника и мрежи
 • Способен да проценува, да дава приоритет и да организира задачи самостојно
 • Способен да комуницира течно на англиски јазик (пишување, зборување, разбирање)

Што нудиме:

 • Разновидна работа и предизвикувачки проекти
 • Можности за обука и раст во рамките на организацијата
 • Можност за сертификација

Сите заинтересирани кандидати кои ги исполнуваат условите можат да испратат CV на [најави се за да го видиш е-маилот] со назнака „Семос вработување – Системски инженер“.