Специјалист за интернет маркетинг

Новинска агенција Макфакс објавува оглас за Специјалист за интернет маркетинг.

Работни обврски:

 • Развивање и имплементација на стратегија за социјални медиуми за да се зголеми сообраќајот на веб страната и свестата за брендот
 • Изработка на кампањи и извршување на сите активности поврзани со социјални медиуми
 • Генерирање, уредување, објавување и споделување на дневни содржини (оригинален текст, слики, видео) за градење на врски и охрабрување на членовите на заедницата да преземат акција
 • Соработка со новинари, сниматели, монтажери и дизајнери со цел да се обезбеди дека содржината е информативна и привлечна
 • Раст и проширување на присустувото на други платформи за социјални медиуми
 • Оптимизација на веб страна
 • Подготвување на неделни и месечни извештаи
 • Контрола на содржини кои се генерирани од страна на корисници за да се осигура дека се во согласност со политиката на медиумот

Потребни квалификации:

 • Способност за одлично изразување/пишување, креативност, силни аналитички вештини, ориентираност кон остварување на резултати
 • Познавање и искуство со алатки за оптимизација, аналитика, маркетинг автоматизација
 • Искуство со водење на профили на социјални медиуми за деловни потреби
 • Познавање на англиски јазик

Претходно работно искуство во дејноста

КЛИКНИ