Mobile software developer, software developer, technical support specialist

За компанијата: Од идеја до реализација на вашето веб решение, регистрирање на домен за вашето веб решение, е-маил пошта на вашиот домен, хостирање, одржување, обука за администрирање. нет Web Development Team e препознатлив... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 4 недели
 • УНЕТ
 • Активен до 04.05.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Групацијата Ултра/Унет и по 30 години постоење го проширува својот тим! Отворени се 3 нови позиции : MOBILE SOFTWARE DEVELOPER (REACT NATIVE DEVELOPER) ,SOFTWARE DEVELOPER & TECHNICAL SUPPORT SPECIALIST! Бараме нови мотивирани и динамични колеги кои имаат желба за иновации и континуирано надоградување! Прати ни го твоето CV на [email protected] и стани дел од нашиот тим!

 1. MOBILE SOFTWARE DEVELOPER (REACT NATIVE DEVELOPER) 

 Потребни вештини:

 • Одлично познавање на React, React Native, Redux
 • Изработка на мобилни апликации кои земаат податоци од RESTful JSON APIs
 • Длабоко познавање како да се оптимизира React Native апликација за iOS и Android, вклучувајќи offline storage, threading, performance tuning
 • Пишување на чист код
 • Одлично знаење во изработна за мобилни апликации со користење на Expo
 • Одлично знаење за алатките за верзирање на кодови, како што е Git
 • Разбирање на целосниот животен циклус на развој на производот
 • Комуникациски вештини
 • Одлично познавање на Англиски јазик

2. SOFTWARE DEVELOPER 

Потребни вештини:

 • Одлично познавање на барем еден објектно-ориентиран програмски јазик
 • Искуство во работа со C # и .NET SQL бази на податоци и познавање на T-SQL            
 • Најмалку 1 годишно искуство со ASP.NET Web API или MVC
 • Познавање на AngularJS и JavaScript
 • Одлично познавање на Англиски јазик
 • Комуникациски вештини, способност за самостојна работа но и тимски играч
 • Одлично познавање на version control GIT
 • Познавање од Docker ќе се смета за предност

3. TECHNICAL SUPPORT SPECIALIST

Основни технички вештини:

 • Администрација на Linux сервери: инсталација, одржување и мониторинг
 • Искуство со Open Source и Microsoft веб сервери и reverse-proxy (Apache, IIS, Nginx)
 • Познавање на функционирањето на сервисите HTTP, DNS, MySQL, SSH, IMAP, LAMP, LEMP, FTP
 • Работа со Domain Name System-и (DNS)
 • Инсталација и конфигурација на CMS системи (WordPress, Joomla, Drupal).

Дополнителни технички вештини кои ќе се сметаат за предност:

 • Виртуелизација: VMware vSphere, Hyper-V
 • Автоматизација со скрипти: bash, PowerShell
 • Искуство со софтвер за бекап

Квалификации и способности:

 • Обезбедување на професионална техничка поддршка за корисниците преку телефон, емаил
 • Високо техничко образование или образование од други сродни ИТ области ќе се смета за предност
 • Поседување на ИТ сертификати ќе се смета за предност
 • Минимум 1 година работно искуство на позиција поврзана со ИТ ќе се смета за предност
 • Солидно познавање и комуникација на англиски јазиk
 • Посветеност, одговорност, самодоверба, независност во работата
 • Позитивен однос кон колегите во тимот
 • Снаодливост и способност за брзо надминување на кориснички проблеми
 • Самоиницијативност, желба за учење и проактивност во работата