Овластен сметководител

Плата од 40.000 ден. до 45.000 ден.

 • Објавен пред 11 месеци
 • ЛОГИСТИК Скопје
 • Активен до 02.04.2023
 • Позиција: Економист/Сметководител/Ревизор
 • Локација: Скопје

СМЕТКОВОДСТВЕНО БИРО  БАРА ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ

Потребни квалификации:

 • Најмалку 3 години работно искуство во сметководство и финасии;
 • Уверение за Овластен сметководител;
 • Одлично познавање на финансиско и материјално сметководствено работење;
 • Способност за самостојно водење на комплетно сметководство;
 • Одлично познавање на MS Office ; 
 • Организациски и комуникациски вештини и способност за одредување приоритет;
 • Аналитички вештини и способност за ефективно решавање на проблеми;
 • Ориентираност на детали со силно акцентирање на Точноста и Конзистентноста;
 • Позитивен пристап, љубезност и учтивост.

 Одговорности и задачи:

 • Сметководствено евидентирање и контрола на влезни и излезни документи;
 • Евидентирање на денарски и девизни изводи;
 • Подготовка и евидентирање на компензации и цесии;
 • Анализа на бруто биланси;
 • Исплата на плата, патни трошоци, боледувања;
 • Доставување на сите потребни поднесоци и извештаи до УЈП, ЦРМ, НБРМ и други институции;
 • Подготовка на Е-ПДД и сметководствено евидентирање на пресметките по основ на договори;
 • Изработка на завршна сметкa;
 • Изготвува пресметка на данокот за додадена вредност согласно ЗДДВ;
 • Комуникација со клиенти и државни институции;
   

Испратете го вашето CV на емаил [најави се за да го видиш е-маилот]     075 218 343

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »