Агент за транспорт

Плата од 35.000 ден.

За компанијата: Мактренд-транспорт и логистика е една од првите приватни компании за меѓународен транспорт во Република Македонија. Компанијата располага со сопствен деловен простор, јавен царински склад и возен парк... повеќе за компанијата »

Активни огласи од МАКТРЕНД ДООЕЛ Скопје:

Возач на камион - Вилушкарист

Мактренд Скопје вработува агент за меѓународен транспорт и локална достава.

Потребни квалификации:

 • Познавање на најмалку еден странски јазик, задолжително англиски (познавање на германски ќе се смета за предност) ;
 • Работа со компјутери ;
 • Комуникациски вештини ;
 • Претходно работно искуство во дејноста ќе се смета за предност но не и услов ;
 • Завршено минимум средно образование ;
 • Комуникативна, исполнителна, одговорна и лојална личност, способна за тимска и самостојана работа, со организациски способности и спремна за работа со запазување на рокови.

Работни обврски

 • Контакт со клиенти
 • Организација и спроведување на  локални и меѓународни транспорти , збирни или цели утоваери, усогласување и вршење на оперативни задачи поврзани со транспортот на стока (проверка на роба и документација за истата, давање насоки утоварно и истоварно место, навремено исзвестување на приемачите и шпедитерите , одговорно ажурирање на податоците во програмот кој се користи);
 • Решавање тековни проблеми поврзани со транспортите кои компанијата ги реализира, а се водени од агентот за транспорт;
 • Земање активно учество во креирање на цени и понуди во тековни транспорти ;
 • Анализа на сработените налози (реализациа - профит);
 • Фактурирање и средување на попратна документација по реализиран налог;
 • Вршење на сродни работни задачи

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »