Сметководител

 • Објавен пред 2 недели
 • Samerimpex-impulsi
 • Активен до 19.09.2020
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Штип

Самеримпекс - Импулси  за свој клиент позната производствена компанија од Штип која на Македонскиот Пазар постои речиси 20 Години, со експоненцијален раст нуди вработување за сметководител со следните одговорности:

 • Книжење и контирање на сметководствена документација врзана за трансакции во земјата и во странство
 • Изготвување на план за плаќања кој гарантира ликвидност
 • Изготвување на пресметки за плати
 • Водење на сметководствена евиденција
 • Подготовка на извештаи за потребите на компанијата (за трошоци, парични текови, побарувања и обврски, инвестиции и сл.) и за државните институции, согласно законските прописи и барања
 • Ја контролира даночната евиденција
 • Учествува во изготвување на завршни сметки
 • Координација со сите клучни засегнати страни
 • Следење и примена на законска регулативи и сметководствени стандарди

 

Клучни барања:

 • Диплома од завршен Економски факултет, предност е насока сметководство, ревизија или финансии.
 • Поседување на активна лиценца за овластен сметководител.
 • Познавање на работа со компјутер (MS Office, ERP системи) и сметководствен програм за книжење.
 • Познавање на законската регулатива и нејзино АКТИВНО СЛЕДЕЊЕ, задолжителни посети на семинари/обуки/запознавање со новините, измени и дополнувања на закони
 • Задолжително работно искуство најмалку 5 години како сметководител и сметководствено-финансиска оператива, подготовка на завршна сметка и сл.

 

Компанијата нуди:

 • Работа во млад тим
 • Работно време од 07:00-15:00 часот
 • Седиште: Штип
 • Плата: 30.000 денари, нето
 • Кариерен развој

 

Сите заинтересирани кандидати можат да ги испратат своите мотивациони писма и биографии на следната меил адреса impulsi@impulsi.com.mk

 

КЛИКНИ