Сметководител

За компанијата: Блажич е специјализирана компанија со седиште во Љубљана која е водечки дистрибутери на кант траки во Европа и ексклузивен застапник на бројни реномирани брендови на репроматеријали за индустријата за... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред еден месец
 • Блажич ДОО Скопје
 • Активен до 26.06.2021
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

(преземи го огласот во Word)

БЛАЖИЧ Скопје – реномиран европски бренд за репроматеријали за мебел (www.blazic.eu)  за својот тим во Скопје има потреба од

                                       СМЕТКОВОДИТЕЛ

Потребни квалификации: 

 • Високо образование- економски факултет VII/1 степен
 • По можност поседување на лиценца за овластен сметководител
 • Минимум 3 години работно искуство во струката
 • Активно познавање на сметководствени прописи и правни нормативи
 • Одлично владеење на MS Office апликации, особено напредни вештини во MS Excel – задолжително!
 • Искуство со интегрирани софтверски апликации
 • Познавање на англиски јазик (пишан и говорен) + јазици од регион
 • Возачка дозвола Б- категорија, активен возач

Одговорности и задачи:

 • Спроведување на сите сметководствени финансиски книжења
 • Усогласување на материјална, финансова и оперативна евиденција 
 • Администрација на увозно-извозни операции
 • Изготвување извештаи, анализа на должничко-доверителски односи
 • Следење на законски регулативи и сметководствени стандарди
 • Aдминистративно, архивско и канцелариско работење 
 • Контрола,следење на комплетна документација
 • Останати задачи за унапредување на системот

Личен профил:

 • Организираност, проактивност, аналитичност
 • Нагласена ефикасност и прецизност
 • Исполнителност, одговорност и лојалност
 • Исклучителни професионални комуникациски (писмени и усмени) вештини
 • Етичност, моралност  и позитивен став

Доколку сте заинтересирани за работното место, Ве молиме доставете ја вашата биографија и писмо за намери на следната e-mail адреса: [email protected] , со задолжителна назнака “за оглас за Сметководител“, најдоцна до 26.06.2021.

Напомена:

Без телефонски јавувања!

Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.