Сметководител

Меркур Трејд ДООЕЛ Битола вработува сметководител.

Потребни квалификации и вештини:

- ВСС Економски факултет;

- поседување лиценца за овластен сметководител е предност;

- познавање на финансиско известување, сметководствена и даночна регулатива на Р.С. Македонија;

- аналитичност и запазување детали;

- организираност и иницијативност;

- флексибилност;

- навременост и строго почитување на рокови;

- одлични комуникативни вештини;

- компјутерски вештини;

 

Одговорност и работни задачи:

 

- книжење на влезни и излезни документи;

- управување со сметките на купувачи и добавувачи и сложување;

- пресметка на плати во МПИН;

- составување ДДВ пријави;

- составување Завршна сметка и Годишни извештаи;

- работа со системот на АВРСМ;

- работа со систем на е-пдд;

- комуникација со организацијата која врши ревизија;

 

Заинтересираните кандидати CV (Кратка биографија) да испратат на е-маил [најави се за да го видиш е-маилот] . Кандидатите што ќе бидат избрани ќе бидат контактирани.

 

-

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »