Систем администратор

 • Објавен пред 11 месеци
 • Макстил АД Скопје
 • Активен до 28.07.2017
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Макстил АД Скопје (www.makstil.com) како компанија постои 20 години, но нашите почетоци се уште подалечни. Нашите производствени погони Челичарница и Валавница за дебели лимови беа дел и од поранешното претпријатие Рудници и железарница „Скопје“ основа 1967 година.

Kако дел од Duferco Group, Макстил АД е еден од најголемите регионални производители на топловалани дебели лимови, со преку 850 вработени и годишен капацитет од преку 350.000 тони.        

Во моментов, во рамки на нашиот ИТ сектор, отворено е следното работно место:

           

Работна позиција: Систем администратор

 

Опис на работното место:

 • Админстрација, мониторирање и имплементација на сервери и сервиси:
 • Windows server 2008/2012 architecture;
 • Microsoft Exchange 2012
 • Microsoft Active Directory (админстрација на корисници, полиси и привилегии);
 • WSUS сервер;
 • VMware платформа:
 • Антивирусна заштита;
 • Firewall;
 • Backup алатки и процедури;
 • Админстрација на мрежната инфраструктура:
 • LAN мрежи;
 • WAN мрежи;
 • Админстрација на мрежна опрема (switch, router, firewall NXT);
 • Мониторирање и Анализа на логови.

 

 • Потребно знаење:
 • Основно познавање на мрежна и серверска инфраструктура;
 • Добро познавање на англискиот јазик;
 • Возачка дозвола Б-категорија;
 • Вештина за брзо решавање на проблеми;
 • Способност за приоритизирање на повеќе симултани активности;
 • Способност за работа под притисок;
 • Способност за тимска работа;
 • Способност и желба за работа во индустриски услови.

 

Доколку ваквата позиција за Вас претставува предизвик, го очекуваме вашето CV на kariera@makstil.com.mk со назнака Систем Администратор

КЛИКНИ