Графички дизајн

 • Објавен пред 4 месеци
 • Klever-Mk
 • Активен до 08.11.2019
 • Позиција: Програмер/информатичар/дизајнер
 • Локација: Скопје

Клевер-Мк го објавува следното слободно работно место:

Графички дизајнер – 1 (еден)

Потребни квалификации и вештини:

 • Работно искуство минимум 2 години на позиција графички дизајнер;
 • ВСС – пожелно е да има завршено Академија за дизајн или Ликовна академија 
 • Познавање на програмите за графички дизајн – Одлично владеење на Adobe Photoshop, Adobe Ilustrator, InDesign, CorelDraw. 
 • Познавање на процесот на печатење;
 • Одлично познавање англиски јазик;
 • Високоразвиени интерперсонални и маркетинг-вештини;
 • Креативност и иницијативност за самостојно истражување;
 • Максимална посветеност и одговорност кон реализирање проекти и почитување рокови.

 

Одговорности и задачи: 

 • Графички Дизајн и подготовка за печатење на промотивни материјали,
 • Комуникација со печатници, следење на процесот на изработка на материјалите, 
 • Графички решенија и подготовки за онлајн и офлајн медиуми, 
 • Комуникација со клиенти во врска со нивни потреби за дизајн и графички решенија,
 • Следење на нови технологии и трендови во креативната индустрија,
 • Работа со дигитална машина за печатење на промотивен материјал.

 

Способности и професионални вештини: 

 • Креативен пристап во исполнувањето на задачите,
 • Висок степен на одговорност, целосна посветеност на работата, комуникативност, тимска работа, професионалност,
 • Флексибилност и подготвеност за работа со кратки рокови. 

 

Писмото за мотивација, кратката биографија со фотографија, сопственото портфолио, копијата од уверението за завршеното потребно образование, копијата од сертификати и од дипломи да се достават на следната електронска пошта: contact@klever.com.mk со назнака: „За оглас – графички дизајнер“

При изборот на најповолен кандидат ќе биде спроведен процес на селекција, проследен со тестирања и со интервјуа.

Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција и ќе бидат соодветно известувани за неговиот тек. Огласот трае 5 (пет) работни дена од денот на неговото објавување.

КЛИКНИ