Сметководител

За компанијата: Просветно дело како компанија е формирана на 16 април 1945 година, врз основа на Решението на Президиумот на АСНОМ, од 31 март 1945 година, со задача да печати и издава книги, списанија и публикации со... повеќе за компанијата »

ПРОСВЕТНО ДЕЛО  вработува -  СМЕТКОВОДИТЕЛ

Основни одговорности и задачи:

 • Книжење на финансиската и материјална документација;
 • Пресметка на ДДВ и данок на добивка;
 • Разновидни сеопфатни сметководствени активности во согласност со сметководствените стандарди и принципи, како и со сите релевантни законски и регулативни прописи;
 • Подготовка на финансиски извештаи;
 • Уредно водење на документацијата во согласност со имплементираните стандарди за квалитет во компанијата;
 • Комуникација со сите релевантни државни институции;

Потребни квалификации:

 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција од 3 (три) години ќе се смета за предност;
 • Високо образование – Економски факултет;
 • Поседување лиценца за овластен сметководител ќе се смета за предност;
 • Познавање во областа на изработка на ДДВ пријави;
 • Познавање на целокупно материјално и финансово работење;
 • Активно познавање и следење на новите законски прописи;


Личен профил:

 • Одговорна и организирана личност;
 • Лојалност и професионален пристап кон работата;
 • Иницијативност, посветеност и амбициозност;
 • Колегијалност и работа во тим.

 

Заинтересираните кандидати да ја пратат својата биографија на e-mail: [најави се за да го видиш е-маилот]

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »