Помошник сметководител

(преземи го огласот во Word)

 

ПОМОШНИК СМЕТКОВОДИТЕЛ

-     Отворена работна позиција -

ЦСИ КОНСАЛТИНГ СЕРВИСИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ДООЕЛ е компанија кај датира од 2015 година и во која може да се обезбедат економски и правни потреби.

Нашата цел е понудиме стручност во полето на сметководствени, финансиски и правни услуги се со цел нашите клиенти да ги  исполнат законските обврски,одговорности и потреби обезбедувајќи детален приказ на резултатите кои секојдневно ги остваруваат.

На своите клиенти и деловни соработници им се обезбедува и гарантира висококвалитетна услуга, професионална доверба и дискреција како и контролирање, отстранување или намалување на економски ризици кој негативно би влијаеле на развојот на нивниот бизнис.

Согласно зголемениот обем на работа и потребите на секојдневното работење, ЦСИ КОНСАЛТИНГ СЕРВИСИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ го проширува својот тим за Финансии и отвара нова работна позиција ПОМОШНИК СМЕТКОВОДИТЕЛ.

Базични информации

 • Времетраење на договорот: 6 месеци (со можност за продолжување)
 • Официјален старт на работната позиција: (по договор во најбрз можен рок)
 • Работно време: 8 часа/дневно (5 дена во неделата; Понеделник до петок)

Потребни квалификации

 • Завршено високо образование (Економски Факултет)
 • Линценца за сметководител издадена од Институт за сметководители и овластени сметководители ќе се смета за предност
 • Минимум 1 години работно искуство во сектор сметководство
 • Претходно работно искуство со ЗОНЕЛ/ПАНТЕОН ќе се смета за предност
 • Напредно познавање на MS Office пакетот и работа со компјутери
 • Добро познавање на англиски јазик
 • Способност за справување со повеќе приоритетни активности
 • Внимание на детали и структуиран начин на размислување
 • Самоиницијативност и способност за работење без постојан надзор
 • Експедитивност, трудољубивост, точност, работа со рокови

Работни задачи

 • Евиденција и обработка на влезна и излезна сметководствена документација
 • Подготвување и реализирање на ДДВ пријави
 • Пресметка на плати
 • Координација со надворешни финансиски институции
 • Спроведување на сите сметководствени финансиски книжења
 • Усогласување на материјална, финансова и оперативна евиденција
 • Изработка на финансиски извештаи
 • Составување и изготвување на завршни пресметки
 • Следење и имплементирање на измени согласно законската регулатива
 • Други задачи во согласност со позицијата и по барање на работодавачот

Потребна документација за аплицирање:

 • Ваша професионална биографија (CV на македонски јазик)

Финален временски рок за поднесување на апликацијата