IT System Administrator

За компанијата: ULTRA Computing is the pillar of the Macedonian ICT industry. With more than 30 years experience on the market, ULTRA Computing is one of the leading companies whose portfolio comprises system integration,... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред 6 месеци
 • Ултра ДОО
 • Активен до 06.05.2021
 • Позиција: Програмер/информатичар
 • Локација: Скопје

Активни огласи од Ултра ДОО:

Системски Инженер / System Support Engineer

Ултра и по 30 години постоење го проширува својот тим! Отворена е нова позиција за ИТ Систем Администратор! Бараме нови мотивирани и динамични колеги кои имаат желба за иновации и континуирано надоградување! Прати ни го твоето CV на [најави се за да го видиш е-маилот] и стани дел од нашиот тим! :)

Основни технички вештини:

 • Администрација на Windows сервери: инсталација, одржување и мониторинг;
 • Администрација на Active Directory: корисници, групи, групни полиси;
 • Солидно познавање на Active Directory и Microsoft инфраструктурни сервиси (DNS, DHCP);
 • Администрација на Linux сервери: инсталација, одржување и мониторинг;
 • Конфигурација, управување и мониторинг на LAN и безжични мрежи, рутери и свичеви;
 • Основно познавање на виртуелни приватни мрежи - VPN (IPSec, OpenVPN, PPTP protocols).

Дополнителни технички вештини кои ќе се сметаат за предност:

 • Искуство со Open Source и Microsoft веб сервери и reverse-proxy (Apache, IIS, Nginx);
 • Виртуелизација: Hyper-V, VMware vSphere;
 • Администрација со мрежни сервиси на Linux: LAMP, LEMP, MySQL, bash, DNS, mail servers, FTP, SSH;
 • Автоматизација со скрипти: bash, PowerShell;
 • Искуство со софтвер за бекап.

Квалификации и способности:

 • Високо техничко образование или образование од други сродни ИТ области ќе се смета за предност
 • Поседување на ИТ сертификати (Microsoft, Cisco) ќе се смета за предност
 • Минимум 1 година работно искуство на позиција поврзана со ИТ ќе се смета за предност
 • Солидно познавање и комуникација на англиски јазик;
 • ·Посветеност, одговорност, самодоверба, независност во работата;
 • Позитивен однос кон колегите во тимот;
 • Снаодливост и способност за брзо надминување на кориснички проблеми;
 • Самоиницијативност, желба за учење и проактивност во работата