ПРОДАЖЕН АГЕНТ

 • Објавен пред 4 месеци
 • Термалифт
 • Активен до 22.11.2018
 • Позиција: Продавач/трговец
 • Локација: Цела Македонија

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

ПРОДАЖЕН АГЕНТ

Опис на работно место: 

 • Да ги запознае купувачите со вистинскиот асортиман на производи, ценовната политика и сите услови на соработка и истите да ги презентира и продаде
 • Да понуди најдобра можна солуција за проблемот/инвестицијата на клиентот
 • Посети на клиенти
 • Изготвување посети
 • Создавање и одржување база  на потенцијални клиенти
 • За време на своите посети во целост да ги застапува интересите на компанијата и да допринесе за оддржување на имиџот на компанијата која е ориентирана кон купувачите
 • Континуирано учење на технички карактеристики на производите и иновации
 • Должен со својата работа да придобие што поголем број на купувачи 
 • Планирање и организирање на продажни активности / посети
 • Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и нивно презентирање кај надредените
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Развивање и одржување на односите со клиентите
 • Ја следи работата на конкуренцијата, известува и предлага активности 
 • Организирање на транспорт на машини

Поставеност во организација: 
• Директно одговара на Комерцијалниот Менаџер

Познавања: 

 • Одлично познавање на Англиски јазик
 • Одлично познавање на Microsoft Office  (Word, Excel, Power Point, Outlook)
 • Аналитички програми и презентирање
 • ERP и CRM системи

Потребно: 

 • Работно искуство на иста или слична позиција од минимум 1 година (продажба на индустриски машини или автомобили)
 • Одлични комуникациски и организациски вештини
 • Продажни способности
 • Одговорност, лојалност и ориентираност кон цели
 • Претставителна и уредна личност
 • Флексибилност за работа на терен
 • Способност за тимска работа
 • Способност за работа под притисок
 •  Возачка дозвола – Б категорија

Компанијата нуди

 • Стартна фиксна плата од 25.000 до 31.000 во зависност од покажаниот резултати.

(Платата е пониска за времетраење на обуката)

 • Бонус плата за секоја продадена машина (Процент од секој продаден вилушкар/машина)
 • Шема за промоција и унапредување во компанијата
 • Платата можно е да биде и повисока од 28.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и покажаниот резултат.
 • Обуки и тренинзи во областа која работи.
 • Сертифицирани обуки за продажба и маркетинг од TOYOTA Europe.
 • Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
 • Платени патни трошкови.
 • Годишни рекреативни семинари организирани од комапнијата.

НАПОМЕНА:

 • Апликациите кои не одговараат со Познавањата, Потребите (способности/вештини) кои компанијата ги бара, нема да бидат разгледувани!
 • Компанијата се наоѓа во Куманово
КЛИКНИ