IT Specialist - System admininstrator

За компанијата: Нашата компанија КМГ ЕОЛ КВАЗАР ДООЕЛ СКОПЈЕ е основана во 2007 година со цел да дизајнира и понуди решенија за заштеда на електричната енергија со помош на иновативни соларни производи кои покрај заштедата... повеќе за компанијата »

ОГЛАС за вработување на 1 лице – IT Specialist.

Компанијата за проектирање и изведба на фотоволтаични централи и системи

КМГ ЕОЛ КВАЗАР - Скопје има потреба од вработување на еден IT Specialist.

 

ЗA НАС:

КМГ ЕОЛ КВАЗАР ДООЕЛ СКОПЈЕ е основана во 2007 година со цел да дизајнира и понуди решенија за заштеда на електричната енергија со помош на иновативни соларни производи кои покрај заштедата на електрична енергија, помагаат и во заштитата на животната средина во борбата со климатските промени.

 

ОПИС НА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА:

 

 • Одржување на веб-страна.
 • Инсталирање, конфигурирање, тестирање и одржување на оперативни системи, апликативен софтвер и алатки за управување со системот;
 • Обезбедување на највисоки нивоа на достапност на системи и инфраструктура;
 • Одржување на постоечката локална ИТ инфраструктура како што се компјутери, принтери, сервери, софтвер, мрежни услуги и друг инвентар
 • Оптимизирање на перформанси на сервери како и развој на процедури и планови за миграција на понови технологии.
 • Следење и воведување на нови производи и услуги од информатичката област.
 • Планирање и развој на disaster-recovery решенија и извршување на backup задачи.
 • Креирање на нови корисници во системот и доделување и ажурирање на безбедносен пристап на системот
 • Обезбедување на поддршка за корисниците, разрешување на проблеми кои би можеле да произлезат во текот на работата и нудење совети за правилна употреба на хардверот и софтверот
 • Способен да проценува, да дава приоритет и да организира задачи самостојно
 • Комуникација на англиски јазик (пишување, зборување, разбирање)
 • Соработка со добавувачи и комуникација со клиенти

КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Одлично познавање на Windows системи ( XP, 7, 10)  и Windows Server 2016
 • Одлично познавање на Microsoft Office апликации
 • Завршено високо образование во ИТ од областа на компјутерските технологии или академија од истата област 
 • Претходно работно искуство со компјутерски системи, мрежи или комуникации ќе се смета за предност
 • Познавање на Adobe апликации ќе се смета за предност
 • Познавање на CPannel ќе се смета за предност
 • Познавање на Wordpress ќе се смета за предност
 • Познавање на MSSQL ќе се смета за предност
 • Возачка Б категорија ќе се смета за предност

ЛИЧНИ СПОСОБНОСТИ:

 • Комуникативност
 • Аналитички, комуникациски и организациски способности
 • Ефективност и ефикасност
 • Флексибилност и адаптибилност
 • Посветеност, мотивираност, иницијативност
 • Подготвеност за учење и личен развој

 

Доколку сте заинтересирани за работната позиција, а воедно го поседувате потребното работно искуство, квалификации и вештини за успешно извршување на работните задачи на работното место, испратете го вашето CV на “ [најави се за да го видиш е-маилот] ”, со задолжителна назнака: “Апликација за IT Specialist”.

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »