Сметководител (Овластен)

Потребни квалификации:

 • Економски Факултет, сметководство и ревизија ќе се смета за предност
 • Активно познавање на актуелната сметководствена регулатива и следење на сметководствени стандарди
 • Поседување на лиценца за овластен сметководител се смета за предност.
 • Одлично познавање на Excel
 • Работно искуство со материјално и сметководствено работење ќе се смета за предност
 • Познавање на Англиски јазик
 • Работно искуство во областа на сметководственото работење (повеќе од 3 години) 
 • Работно искуство во градежна компанија ќе се смета за предност.

Основни задачи и одговорности:

 • Водење на материјално сметководство
 • Книжење на влезни и излезни фактури
 • Комуникација со клиенти во делот на финансиските прашања (сложување на сметководствени картици)
 • Изработка на фактури за клиенти
 • Книжење на банкарски изводи
 • Изготвување на даночни пријави(ДДВ-04) и електронска комуникација со УЈП
 • Пресметка на плата и електронска комуникација со УЈП
 • Пресметка на персонален данок и електронска комуникација со УЈП
 • Благајничко работење(евиденција)
 • Изготвување на завршна пресметка

Личен профил:

 • Одговорна и лојална личност
 • Самоиницијативност и посветеност на работата
 • Подготвеност за индивидуална и тимска работа 
 • Посветено и навремено извршување на работните задачи
 • Личност која е ориентирана кон решавање на проблеми.

Ние нудиме:

 • Конкурентска плата
 • Можности за професионален раст и развој.
 • Поддржливо и динамично работно околување.
 • Sport Master – бесплатна месечна членарина која овозможува пристап до повеќе од 300 спортски активности
 • Канцеларија во центарот на градот со неверојатен панорамски поглед .

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

Внеси нов оглас

барај огласи за вработување » барај останати огласи »