Маркетинг Специјалист

За компанијата: Флекс Кредит ДОО Скопје е Македонска небанкарска финансиска институција, регистрирана од Министерство за финансии на република Северна Македонија под број 13-1659/2.Компанијата обезбедува брзи потрошувачки... повеќе за компанијата »
 • Објавен пред една недела
 • Флекс Кредит
 • Активен до 04.08.2021
 • Позиција: Социјални медиуми (администратор)
 • Локација: Скопје

Флекс Кредит како финансиско друштво е водечки играч во делот на брзи кредити во Романија, Бугарија  и  Северна Македонија. Нашата компанија спроведува политика на иновации и верува дека личниот развој е најважен. Затоа се осмелуваме да се наречеме привлечен работодавец за сите оние кои се во потрага по нов предизвик.

Согласно брзиот раст на компанијата како и тековните потреби ,процеси и активности на Флекс Кредит на територијата на Северна Македонија, објавуваме оглас за работна позиција: 

 

Маркетинг Специјалист

.Опис на работни задачи

 • Одговорен за брендирање, рекламирање и утврдување на перцепцијата на потрошувачите за брендот на компанијата.
 • Врши спроведување на маркетинг кампањи за промоција на брендот, заедно со надворешни добавувачи: медиуми, агенции и сл.
 • Управува со присуството на доверената марка во сите канали за комуникација, следејќи ја добрата слика и нејзината промоција.
 • Ги анализира трендовите на пазарот, конкурентските активности и клучните индикатори за перформансите на брендот.
 • Ги идентификува потенцијалните нови и постојни можности на пазарот;
 • Одговорен за организација и спроведување на регионални активности, комуникација со регионалните менаџери, раководители на канцеларии и следење на спроведувањето на поставените цели.
 • Учествува во развој на стратегии за кампањи на Дирекцијата за човечки ресурси, насочени кон градење и промовирање на бренд на работодавач.
 • Сеопфатно управување со брендот во стратешка и оперативна смисла.
 • Врши и други тековни задачи, кои му се доделуваат од директниот менаџер и се поврзани со неговата активност.

 Основни квалификации и барања кои кандидатот треба да ги исполнува:

 • Задолжително работно искуство во маркетинг од најмалку 2 години.
 • Пожелно завршено високо образование – Економски Факултет – Маркетинг/Е-Бизнис менаџмент
 • Одлично познавање на Англиски јазик
 • Одлично познавање на Office пакет
 • Креативно размислување и познавање на актуелни маркетинг трендови и канали на комуникација
 • Развиени организациски и комуникациски вештини и способност за работа на повеќе проекти истовремено
 • Енергична, одговорна, посветена и исполнителна личност, способна за работа во тим 

 

Ние нудиме:

 • Работно време понеделник до петок 09.00-17.00 часот
 • Атрактивен пакет на бонуси;
 • Можност за професионален развој и напредување
 • Дополнитлна  обука и тренинг
 • Динамична атмосфера во брзорастечка компанија