Сметководител

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Позиција:

СМЕТКОВОДИТЕЛ

 

Меѓународниот Балкански Универзитет има потреба од 2 (два) Сметководители.

Главни одговорности:

 • Книжење на целокупна книговодствена документација
 • Примање влезни и излезни фактури и нивна евиденција
 • Работа со благајна
 • Подготовка на статистички извештаи
 • Финансиски и сметководствени извештаи
 • Следење на залиха, следење на состојби на добавувачи и купувачи
 • Останати сметководствени активности согласно сметководствените стандарди.

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование од областа на Економски науки
 • 2+ годишно искуство
 • Познавање на јазици ќе се смета за предност
 • Работа со сметководствени програми
 • Поседување на возачка дозвола - Б  категорија
 • Лојалност и одговорност;
 • Кандидатот треба да биде комуникативнен и прилагодлив, подготвен за тимска работа во динамична работна атмосфера;

 

Личен профил:

 • Способност за индивидуална и тимска работа, како и работа под притисок;
 • Да го надградува своето знаење и вештина во сферата на стручната свера;
 • Професионален однос кон работата;
 • Одговорност и способност за организација;
 • Дискреција и доверливост;
 • Да обезбеди транспарентна комуникација со колегите и сите засегнати страни во компанијата
 • Ефективно да соработува со другите колеги за заеднички цели и за одржување на позитивна и доверлива работна средина;
 • Предлага и иницира нови идеи и активности;
 • Позитивно и ефективно да се прилагодува на промената на околностите;

 

Позицијата подразбира работа од Понеделник до Петок, со работно време од 08:00 до 16:00 часот, 40 часа неделно.

Кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените критериуми можат да аплицираат со биографија (CV) и писмо за препорака на следната емаил адреса: [најави се за да го видиш е-маилот]

Само апликантите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју.

Крајниот датум за аплицирање е: 25.11.2022

 

 

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »