Сметководител

 • Објавен пред 11 месеци
 • MY:TIME
 • Активен до 24.01.2018
 • Позиција: Економист/сметководител/ревизор
 • Локација: Скопје

Најголемиот ланец на малопродажни салони за брендирани часовници и накит во Македонија – MY:TIME има потреба од:

 

 Сметководител

 

Кандидатот треба да ги исполнува следните услови:

 • Високо образование – Економски факултет,
 • Минимум 1 година работно искуство во областа на сметководство,
 • Високо познавање на Microsoft Office,
 • Одлично познавање на Англиски јазик (говорење и пишување),
 • Познавање на законските регулативи од областа,
 • Претходно искуство во работа со Pantheon ERP ќе се смета за предност.

 

Работни обврски:

 • Oбезбедување на усогласеност од правен, даночен и регулаторен аспект во доменот на сметководственото работење,
 • Обезбедување навременост, точност и корисност на даночните пријави,
 • Комуникација со банки и државни органи,
 • Управување на сметките за побарувања и обврски,
 • Дневна контрола на книжењето на трансакциите,
 • Пресметка и исплата на сите примања на вработените,
 • Изготвување статистички извештаи од доменот на сметководството,
 • Обезбедување комплетност и точност на подготвените извештаи и податоци,
 • Книжење на документи,
 • Креирање на фактури и сите пропратни финансиски документи,
 • Изработување и испраќање извештаи за извршени уплати од страна на комитенти,
 • Изготвување на калкулација по девизен заклучок и праќање известување до бренд менаџерите и координаторите на магацин за истата,
 • Проверка на податоците од увозни и извозни декларации,
 • Вршење на сите неопходни пресметки,
 • Вршење на други сметководствени и книговодствени задачи,
 • Следење на промените во соодветните законски регулативи.

 

Услови за работа:

 • Работно време:  понеделник до петок, 09:00 – 17:00ч.

 

Доколку сте чесна, културна и трудољубива личност која е подготвена да одговори на секојдневните предизвици на магацинското работење, аплицирајте на овој оглас на маилот: hr@watchid.mk

Ќе бидат исконтактирани единствено кандидатите кои ќе влезат во потесен избор.

КЛИКНИ