Систем Инженер во Напредни Технологии (neoCloud и neoDC)

 • Објавен пред една недела
 • НЕОКОМ АД
 • Активен до 26.07.2021
 • Позиција: Инженер
 • Локација: Скопје

Согласно потребите за проширување на компанијата, Неоком како лидер на македонскиот пазар за напредни ИКТ решенија има отворени позиции за:

Работна позиција: Систем Инженер во Напредни Технологии (neoCloud и neoDC)

Работни обврски:

 • Мониторирање на neoCloud cloud computing платформата
 • Провизионирање на neoCloud услугите
 • Поддршка на крајните корисници на neoCloud
 • Евалуација на потенцијални услуги за neoCloud портфолиото на услуги
 • Изготвување на предлог решенија
 • Предпродажни активности со корисниците и поддршка на продажниот тим
 • Изготвување на технички документации за имплементираните решенија / услуги
 • Континуирана официјална едукација од производителите на опремата и решенијата
 • Давање на предлози за унапредување на тековната работа и портфолио на услуги и решенија

Потребни квалификации:

 • Стекнато високо образование од факултетите ФЕИТ, ФИНКИ или сродни
 • Активно познавање на англиски јазик (говорен и пишан)
 • Активен возач со возачка дозвола “Б” категорија
 • Работа со Microsoft Office и Office 365 пакетите
 • Подготвеност за постојано професионално усовршување
 • Познавање на Microsoft / Linux скриптирање

Нудиме:

 • Динамичка средина исполнета со континуирано професионално усовршување преку сертифицирани обуки од самите производители на опрема и решенија
 • Посета на светски меѓународни конференции за професионално усовршување и претставување на компанијата
 • Тимска работа и колегијалност
 • Здрава работна атмосфера и бенефиции

Доколку сметате дека се квалификувате за бараната работна позиција, испратете го вашето CV на [email protected] Само кандидатите кои се квалификуваат за потесен избор ќе бидат контактирани. Огласот трае до 26.07.2021.