Јуниор систем администратор

За компанијата: Евротип спортските обложувалници се прва битолска компанија која се занимава со приредување на игри на среќа – спортско обложување. Првата локација за остварување на нашата дејност е во Битола. Компанијата... повеќе за компанијата »

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО:

 • Инсталација и одржување на компјутерски мрежи и компјутерска опрема;
 • Администрирање и одржување на системи за надгледување и мониторинг;
 • Обезбедување aнтивирусна заштита и backup алатки и процедури;
 • Водење грижа за ИТ инфраструктурата на компанијата;
 • Имплементација и мониторирање на безбедносни ИТ политики согласно интерните процедури;
 • Работа на проекти со дефинирани рокови и ресурси;
 • Комуникација и коoрдинација на надворешни соработници;
 • Обезбедување техничка поддршка на внатрешни корисници;
 • Имплементација на нови технологии.

ПОЗНАВАЊА ОД:

 • Mрежни технологии;
 • Серверска инфраструктура базирана на Linux/Windows оперативни системи, MySQL и MSSQL DBMS;
 • Антивирусна заштита, Firewall, Backup алатки и процедури;
 • Алатки за log management и инфраструктурно мониторирање;
 • Креирање на техничка документација.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ:

 • Одлични комуникациски и меѓучовечки односи;
 • Демонстрирање на цврста работна етика;
 • Способност за филтрирање информации и проценка на приоритети;
 • Способност за одржување дискреција при справувањето со доверливи или чувствителни работи;
 • Самодоверба и способност за работа по своја иницијатива и со ограничен надзор;
 • Напредно познавање на англиски јазик.

Доколку сакате да бидете дел од тимот на ЕВРОТИП, Ве молиме Вашето CV да го испратите на e-маил  [најави се за да го видиш е-маилот]  

Во насловот на меилот (subject) наведете ја позицијата за која аплицирате Јуниор Систем Администратор.

  

Сакаш да те препорачаме кај компаниите?

барај огласи за вработување » барај останати огласи »