Финансиски аналитичар

За компанијата: ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден, контакт тел.бр. (02) 551-2851 повеќе за компанијата »

Активни огласи од ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ ИЛИНДЕН:

Припремач на површини за тапацирање - Инсталатер на прозорци - Електричар за инсталации

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран белгиски производител на автобуси и комерцијални возила, со годишен капацитет на произвoдство од околу 1,400 автобуси и 3,000 комерцијални возила. Van Hool од Белгија е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 60 години Van Hool Белгија има репутација за дизајн и производство на високо квалитетни и современи производи.

Продолжуваме со процесот на селекција на вработени за потребите на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона–Скопје 2, во Бунарџик/Илинден.

РАБОТНА ПОЗИЦИЈА:

ФИНАНСИСКИ АНАЛИТИЧАР

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Изготвување и проверување на месечни финансиски резултати и KPI;
 • Споредување на трошоци и приходи со буџетот и нивно предвидување и анализа на флуктуации;
 • Подобрување на финансиската состојба преку анализирање на резултатите, следење на варијациите, препознавање на трендови, советување на менаџментот за превземање акции;
 • Определување на оперативните трошоци и одредување на цена за меѓукомпаниски трансфери;
 • Подготовка на квартални извештаи за работа;
 • Одржување на информациите за буџет и прогноза во сметководственипот систем;
 • Евалуирање на ефикасноста на профитот и трошоците во разни области;
 • Присуствување на состаноци за менаџментот,состаноци за планирање за информираност за операциите;
 • Развивање, одржување и распределување на ad-hoc известување и финансиски модели по потреба;
 • Советување за превземање на акции, евалуирање на податоци и правење на корпоративни анализи;
 • Известување до одделот за менаџирање на информацискиот систем (MIS) во главното седиште.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ВСС Економски факултет;
 • Напредно познавање на работа со компјутер и активно користење на Excel, Microsoft Power Point;
 • Познавање на Microsoft Power BI ќе се смета за предност;
 • Претходно работно искуство во областа на сметководство и финансии најмалку 3 години;
 • Познавање на англиски јазик;
 • Ориентираност кон рокови, добри аналитички способности, уредност и одговорност.

ШТО НУДИМЕ:

 • Конкурентни месечни примања
 • Можности за обука и раст во рамките на организацијата
 • Да бидете дел од динамичен тим каде што се ценат индивидуалните иницијативи
 • Работа во реномирана меѓународна компанија
 • Работно време од понеделник до петок од 08:00 – 16:00 часот, 40 часови неделно
 • Организирана исхрана и превоз.

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на www.vanhool.mk , во делот “отворени работни места”.

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 

Краен рок за доставување на апликациите: 21.09.2021 година.