Промовирани огласи »

Претприемачот Дарко Мет Сертиќ, решил на своите вработени да им овозможи убав и пријатен одмор во хотел кој го реновирал само за нив.

Во градот Јабланац на хрватското приморје има хотел кој Дарко решил да го купи за да можат неговите вработени да се одморат. Сертиќ со години барал објект во кој работниците од неговите три фирми во Сисак би можеле да дојдат на одмор без да платат ништо.

Тоа го правам од чиста себичност. Ако сакате добра и просперитетна компанија со среќни вработени, мора да им се обезбеди некои основни работи – платени патни трошоци, топол оброк, но и убав одмор. Мора да им помогнете со она што влијае на нивниот семеен буџет малку повеќе. Така ги чувате. Освен тоа, ќе привлечете нови, попаметни луѓе од себе. Тогаш можеш малку да се повлечеш и да кажеш – супер, помалку обврски за мене, ја објаснува својата деловна филозофија Сертиќ (66).

Пред две години го купил хотелот Аблана со 26 соби. Изграден е во втората половина на 90-тите и работел до 2010 година, кога бил оставен на милост и немилост на вандалите и времето.

Беше во страшна состојба. Беше обраснат со трева и имаше диви животни во него, а собите беа тоалети за сите луѓе кои се капеа на блиската плажа. Беше ужасно! Сè може да се подобри, освен локацијата. Кога нешто е на одлична локација, тогаш има смисла да се работи напорно, објаснува сопственикот Сертиќ.

Тој ја научи американската претприемничка мудрост во текот на изминатите 40 години живеење и работа во САД.

Сертиќ моментално не планира да го прошири своето портфолио со недвижнини во Јабланц. Тој е фокусиран на довршување на хотелот на кој досега потрошил речиси три милиони евра. Го задржал оригиналниот изглед на зградата, за која вели дека е извонредно дизајнирана и реновира сè внатре.

Минатата година ги уредивме сите простории. Ги поставивме сите нови инсталации за вода, струја, гас и канализација. Изградивме нова кујна и ја опремивме со најсовремени апарати, што ни е исклучително важно. Треба уште да поставиме лифт во хотелот. Работиме на хортикултура во надворешниот дел. Се поставуваат соларни панели на покривот. Минатата година веќе ги имавме првите гости, нашите вработени, а од Велигден започнува нашата нова сезона.

Промовирани огласи »

„Синцеритас“ АД Скопје е фармацевтска компанија чиј фокус на работење е култивирањето и производството на канабис за медицинска намена. Работните практики и политики во нашата компанија се усогласени со највисоките домашни и европски стандарди во фармацевтската индустрија (ISO, GACP, GMP) со цел производство на сув цвет и на масло од канабис со висока чистота и различни концентрации на CBD и THC.

Доколку сте заинтересирани да се придружите на #TeamSinceritas можете да аплицирате за следниве работни позиции:

АСИСТЕНТ ВО ПРОИЗВОДСТВО
СЕНИОР АНАЛИТИЧАР ВО КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ
QA - ОДГОВОРНО ЛИЦЕ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ
МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР
ЛАБОРАТОРИСКИ ТЕХНИЧАР
ПРАКТИКАНТИ
АНАЛИТИЧАР ВО КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ
QP - КВАЛИФИКУВАНО ЛИЦЕ
МЕНАЏЕР ЗА KОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ- QC
МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР

Се уште сте невработени? Останатите активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА!

Промовирани огласи »

Владата на вчера одржаната седница го утврди текстот на Предлогот на Закон за ратификација на Договорот за слобода на движење со лични карти во Западен Балкан.

Договорот за слобода на движење со лични карти во Западен Балкан е склучен во Берлин на 3 ноември 2022 година меѓу шесте земји  во регионот и тоа: Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Србија, а е иницијатива на нашата земја од зедничкото ко-претседавање со Бугарија со Берлинскиот процес, со намера да се преслика моделот на билатерални договори за слободно патување со лични карти.

Договорот, според образложеното од предлагачот, има за цел натамошно унапредување на соработката и олеснување на условите за патувањето, вклучително и унапредување на односите помеѓу земјите од Западен Балкан, преку поедноставување на административните постапки во поглед на влез, транзит и краткорочен престој на лицата носители на лични карти, издадени од наведените земји, велат од Влада. 

Промовирани огласи »

Доколку сакате да го промените начинот на работење, наместо да одите секој ден на работа и физички да сте присутни на работното место, а притоа да заработувате, во продолжение неколку начини, како можете да го сторите тоа.

Ова се само дел од неколкуте начини како можете да заработувате:

Airbnb домаќин - доколку имате дополнителна соба во куќата или пак цел апартман обидете се да ги изнајмувате на Airbnb.com.

Дадилка - ако сакате деца, може да поминете неколку часа неделно во чување деца.

Писател, едитор или коректор - постојат голем број веб-страници за пишување за да најдете хонорарна работа.

Онлајн курс - ако ви оди добро на факултет, лесно е да помислите дека и на сите други им е така, но вистината е дека многу луѓе се борат за положување на голем дел од предметите.  Можете да заработите со тоа што ќе им помогнете и ќе ги научите што знаете преку онлајн курс.

Социјални мрежи - Сите ние секојдневно поминуваме многу време на социјалните . Ако сте навикнати да добивате многу лајкови или коментари, или ако сте одлични во мотивирањето на другите преку вашите објави, можеби ќе сакате да размислите да го претворите ова во професија.

Работење дигитален маркетинг – може да бидете менаџер за социјални мрежи од дома за некоја компанија

Правење анкети – актуелно е истражувањето на пазарот од маркетинг одделите на фирмите, па може да правите телефонски анкети

Пишување на оценка за продукти – постојат сајтови кои плаќаат за да пишувате свое мислење за одредени продукти и услуги

Постојат уште многу начини како би можеле да заработите дополнително, се што е потребно е да имате добра мотивација да го сторите истото.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »