Промовирани огласи »

Вештачката интелигенција ќе доведе до промени кои вклучуваат исчезнување на одредени работни места и отворање нови, како и преквалификација. Во некои бизниси, таа ќе биде комплементарна, што значи дека вештачката интелигенција ќе биде дополнителна алатка и помошна алатка во бизнисот, додека во некои случаи всушност ќе ги замени луѓето, особено во производниот и организациски аспект. Се поставува прашањето кои работни места ќе бидат „загрозени“ од вештачката интелигенција, а кој нема да мора да се грижи.

Прашањето не е лесно да се одговори бидејќи вештачката интелигенција е само една од низата големи промени, а секоја новина на патот на развојот носи нови потреби за нов тип на работна сила, додека во исто време некои работни места и работни места секако ќе биде изгаснат.

Работните места за кои сега се вели дека се загрозени или не се загрозени, може да се покажат поинакви за една и пол година, со оглед на брзите промени во ерата на дигитализација.

Замислете како би одговорил на тоа прашање пред една и пол година кога навистина немаше Chat GPT во јавниот дискурс, и како би одговорил сега. Ако го земеме како нешто што е параметар, тогаш до следната Година и пол, исто така, може да има голема промена во однос на тоа кои нови капацитети или проширени капацитети можат да бидат алатките што ги користиме во тој момент, изјави Небојша Бјелотомиќ од Иницијативата за дигитална Србија за Euronews Србија.

Економистот и уредник на публикацијата „Стратео“ Саша Ѓоговиќ наведува дека четвртата и петтата индустриска револуција доведоа до развивачи и поддржувачи на корисници на услуги, како и многу други различни работни места.

Некои работни места сигурно ќе се затворат со развојот на вештачката интелигенција, но ќе се отворат нови затоа што треба да и служиме на таа вештачка интелигенција, да имаме мониторинг над неа, организација на работата. Некои работни места ќе исчезнат, други ќе се отворат. За тоа ние треба да се биде подготвен, да биде во чекор со светот, да не заостане, за конкурентската позиција на економијата да не заостанува зад другите, изјави Ѓоговиќ за Euronews Србија.

Како ќе го „живееме“ развојот на вештачката интелигенција

Ѓоговиќ вели дека вештачката интелигенција сигурно ќе ги замени луѓето во некои сегменти од бизнисот и во производствените процеси, додека луѓето, од друга страна, би биле тие што би управувале со вештачката интелигенција, би складирале и обезбедувале податоци, така што вештачката интелигенција би ги сублимирал и конечно би го објавил конечниот резултат.

Ѓоговиќ, сепак, нагласува дека вештачката интелигенција може да се злоупотреби и да доведе до дезинформации и дека затоа е неопходно да се има одредено следење и контрола врз овие процеси за да не завршиме во Орвеловски свет.

Важно е да се создадат услови вештачката интелигенција да не се злоупотребува преку пропаганда, на пример дезинформации, преку плагијат, туку да се користи за подобрување на квалитетот на животот и квалитетот на економијата. Во оваа смисла, етичките принципи мора да се задоволат преку усвојувањето на вештачката интелигенција, и во секој случај, таа сигурно ќе има своја цел во иднина, односно цел во индустријата, во различни производни циклуси, сфери, можеби во создавање на некои производи, дизајнирање, концептуализација, можеби и во Консалтинг. Тоа секако ќе биде комплементарен фактор, но нема да биде единствениот елемент што ќе ја заврши работата, рече тој.

Ѓоговиќ вели дека тоа значи дека во некои елементи или сфери на бизнисот ќе ја надополни личноста, ќе му даде дополнителни насоки кои личноста можеби нема да ги види, врз основа на кои би можел да размисли кои се предлозите на вештачката интелигенција, додека во некои сегменти може целосно да го замени.човек.

Со оглед на тоа што неговата примена влегува во поединечни бизниси, Ѓоговиќ вели дека ќе се дефинираат нови работни места кои ќе се отворат со сервисирање на самата вештачка интелигенција.

Некаде ќе биде комплементарно, нема да ги замени луѓето, туку ќе биде дополнителна алатка во бизнисот, помошна алатка, додека во некои случаи всушност ќе ги замени луѓето, особено во некои производствени и организациски аспекти. А потоа останува да се да се види како да се постигне одредена преквалификација, за да може работната сила да најде други позиции кои вештачката интелигенција нема да ги покрие, додава Ѓоговиќ.

Бјелотомиќ вели дека ќе се отворат и нови работни места бидејќи, појаснува, со оваа ефикасност и продуктивност ќе се бара начин дополнително да се вработат постоечките позиции.

Продуктивноста која досега се создаваше преку технолошкиот напредок, што и да кажат некои, не е дека целосно не ослободи да не работиме. Интернет револуцијата или револуцијата која се базира на функционалноста на паметниот мобилен телефон, колку работи дали изгубивме, а колку добивме нови работни места. Истото ќе се случи и со вештачката интелигенција. Ова е само трета во низата големи технички промени поврзани со дигитализацијата, рече Бјелотомиќ.

Вели дека мобилниот телефон веќе почнал да менува многу работи, но дека смартфонот ни дал можност да имаме камера, да примаме мејлови и да гледаме на интернет со уред во џеб.

Тоа го промени изгледот на канцеларијата, го промени тоа како изгледа нашата пристапност, го промени во однос на она што можеме да го имаме на дланка. Самиот мобилен телефон веќе е многу подобрен, а само паметниот телефон што Стив Џобс излезе на сцена во 2008 година, пред не многу години.Интернетот од деведесеттите, паметниот телефон, односно врвот на развојот на мобилната технологија на крајот на 2010 година, сега имаме вештачка интелигенција, брзиот развој од последните пет до седум години, рече Бјелотомиќ.

Каде е мажот незаменлив?

Човекот не може да се замени, на пример, во консалтинг и на тоа поле, вели Ѓоговиќ, вештачката интелигенција може да биде комплементарна алатка.

Тој објаснува дека човек на крајот донесува одлука за бизнис и работна организација, но вештачката интелигенција може да биде дополнителна алатка за маркетинг стратегија и рекламирање.

Ѓоговиќ вели дека и во воената индустрија вештачката интелигенција може да биде дополнителна алатка.

Во суштина, вештачката интелигенција треба да биде алатка која ќе пополни одредени празнини или можно „слепило“ кај човекот со цел да го подобри неговиот бизнис, неговото работење или да му даде повеќе информации или можности да донесе одредени деловни одлуки, рече тој.

Според него, вештачката интелигенција секако може да го подобри квалитетот на животот и бизнисот, да донесе некои нови идеи и да го насочи човекот кон некои работи на кои можеби не им посветил доволно внимание при донесувањето на одредени одлуки.

Во производните процеси, вештачката интелигенција е таа што може да сугерира повеќе при донесување одредени одлуки, но сигурно нема да биде робот кој ќе замени човек на производната линија. Вештачката интелигенција е повеќе поврзана со паметното расудување врз основа на информациите што ги ќе се чуваат, рече тој.

Небојша Бјелотимиќ смета дека најголемиот број специфични занимања кои бараат човечка креативност ќе бидат под влијание на вештачката интелигенција.

Луѓето ќе бидат поефикасни со помош на вештачка интелигенција, односно алатки базирани на вештачка интелигенција, но не можеме да зборуваме за замена на луѓето, бидејќи тоа во моментов е премногу амбициозно, рече Бјелотомиќ.

Тој изјави дека експериментот во кој една од посложените програмски задачи му била дадена на постар програмер покажал дека вештачката интелигенција ќе биде уште една фаза во подобрувањето на продуктивноста на човекот.

На еден постар програмер му требаше еден час да го програмира правилно. Потоа дозволија некој друг да го направи тоа, и бидејќи тој другиот не знаеше кое прашање да го постави GPT, решија дека некој со такво знаење сепак мора да ги постави прашањата. па тогаш истата личност, т.е. постар програмер постави прашање до GPT. Му требаа пет барања и 15 минути за да го добие истиот резултат, истиот излез како неговото програмирање без никаква помош. значи дека мора да има постар програмер, со помош на чет GPT за да биде поефикасен. Сè уште ни треба постар програмер, така што не може да се зборува за замена или исчезнување на позицијата програмер, рече Бјелотомиќ.

Промовирани огласи »

Политичарите пред избори редовно ветуваат поголеми плати. Пред мајското гласање, циклусот лицитирање за платите го отвори поранешниот премиер Димитар Ковачевски. Тој ветува дека ако ја добие довербата на гласачите, просечната плата ќе стигне до 1.000 евра, а минималната до 600 евра.

Потврда дека може да дојде до тоа, според владејачката партија, се остварувањата од претходниот период, кога платите забрзано растеа, па заклучно со декември просечната нето-плата во земјава стигна до 40.000, а од овој месец минималната плата ќе се зголеми за 12,55 отсто и ќе изнесува 22.500 денари.

Според експертите, пак, трендот на раст на платите нема многу врска со политичките ветувања, туку со најголемиот проблем на глобалната економија - недостигот од работници. Во трката за пополнување на празните работни места работодавците нудат поголеми бројки, а кандидатите за работа затоа што имаат алтернативи, имаат и поголема преговарачка моќ, па бараат уште повеќе.

Во моментов во земјава, според евиденцијата на Агенцијата за вработување, објавени се 10.381 оглас за вработување. Најмногу се бараат оператори за во фабрики, работници во малопродажба, угостителство и во ИТ-секторот.

хр скенер/алатка на кариера.мк

Македонските информатичари имаат исти плати како европските

Анализата на статистичките податоци за платите во последните десет години покажува дека најбрз раст има во секторот информации и комуникации. Од 2014 до крајот на 2023 година овие плати се зголемила за 600 евра. Двојно помал раст има во преработувачката индустрија, а најмал раст од нешто над 200 евра има во угостителството.

Сепак, статистиката пресметува просек на повеќе занимања од еден сектор. Конкретно, програмерите во декември лани имале просечна плата од 100.000 денари.

Дарко Велков, генералниот менаџер на „Вработување.ком“, во изјава за „Блумберг Адрија“ вели дека македонските информатичари се изедначија со платите на нивните колеги во Европа. Причина за тоа е начинот на работа.

Раст на платите во ИТ секторот во последните десет години

„Побарувачката за ИТ-експерти и натаму е на исклучително ниво. Кон средината на минатата година имаше еден период кога таа се намали под влијание на случувањата на американскиот пазар, но сега повторно се стабилизира“, вели Велков.

Според анализата со помош на ХР-скенерот (HR scanner, алатката што дава одлична слика на случувањата на пазарот на трудот и црпи информации од голем број извори), која за „Блумберг Адрија“ ја направија од „Кариера.мк“, овој сектор останува еден од најатрактивните. Во моментов пазарот бара околу 1.000 информатичари и уште над 700 девелопери.

Оттука, прогнозата за овој сектор е дека платите и годинава ќе растат најбрзо, а побрз раст се очекува и во угостителството.

„Според нашите мониторинг-анализи, претпоставуваме дека трендот за зголемена побарувачка на угостителскиот персонал во наредниот период ќе расте, бидејќи доаѓа период на пролет, кога се случуваат најмногу од регрутациите за работа во странство за привремени летни ангажмани на летните дестинации како Хрватска, Црна Гора, Грција“, вели Зорица Бужаровска Бошковска, генерална менаџерка на „Кариера.Мк“.

Раст на платите во угостителството во последните десет години

Нема работник во производство со плата под 40.000 денари

„Голема потреба за оператори има во фабриките“, вели Велков. Таа потреба веќе е јасно дека нема да може да се задоволи од работници од земјава и овој сектор ќе биде носител на увозот на работна сила од странство.

Дарко Велков, генерален менаџер на „Вработување.ком“ 

„При барањето работници за работа во фабрика веќе не се бараат квалификации како порано, а во земјава нема плата што е пониска од 600 евра. Имаме фабрики, странски компании, каде што работниците на лента добиваат над 40.000 денари месечна плата“, вели тој.

Раст на платите во преработувачката индустрија во последните десет години

Добри прогнози за платите има и за малопродажбата во следниот период. Во овој сектор просечната плата во период од десет години е зголемена за над 16.000 денари.

Раст на платите во секторот продажба во последните десет години

„Исто така, очекуваме дека бројот на огласи за продажен персонал во синџирите на маркети ќе остане водечки поради големата флуктуација на овие луѓе што имаат тенденција за префрлање од еден во друг бренд заради лична економска сатисфакција и ниско ниво на компаниска лојалност“, вели Бужаровска Бошковска.

 

Зорица Бужаровска Бошковска, генерална менаџерка на „Кариера.Мк“

Следни занимања каде што има сериозен недостиг, а со тоа и потенцијал за пораст на платите, се менаџерските позиции, кои веќе имаат „извонредно добри понуди“, вели Велков. Се бараат лица што ќе се занимаваат со организација и набавки.

„Понудата е огромна, а не е дека нема луѓе, па дека затоа недостигаат работници. Има луѓе, но тие имаат многу алтернативи. Можат да избираат работа во повеќе сектори, а можат и лесно да си заминат за Германија“, вели Велков.

И покрај силната побарувачка на работна сила, во земјава стапката на невработеност и натаму е двоцифрена. Историски таа е на најниско ниво и, заклучно со септември лани, изнесува 12,8 отсто.

Извор: Блумберг Адриа

Промовирани огласи »

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

Спорт М е компанија основана во 2004 година, сновна дејност на компанијата се увоз, дистрибуција и продажба на спортска опрема.

Моментално вработува:

МАГАЦИОНЕРИ ВО ОНЛИНЕ МАГАЦИН

ФМС дооел е специјализирана компанија која ги нуди сите услуги поврзани со имотот. Компанија која ќе го процени, идентификува и претстави најдоброто решение за предизвиците и проблемите со кои се соочува вашиот објект.

Моментално вработува:

ЗАВАРУВАЧ И ПОМОШНИК ЗАВАРУВАЧ
ХАУСМАЈСТОР ЗА ОДРЖУВАЊЕ
ПОМОШНИК НА ФРИГОТЕХНИЧАР - ИНСТАЛАТЕР, СЕРВИСЕР
МОЛЕР - ГИПСАР
ФРИГОТЕХНИЧАР - ИНСТАЛАТЕР, СЕРВИСЕР
ЕЛЕКТРОИНСТАЛАТЕР / ЕЛЕКТРИЧАР / ЕЛЕКТРОМОНТЕР

Компанијата А1 Македонија е член на Групацијата А1 Телеком Австрија, водечки провајдер за комуникациски и дигитални решенија во Централна и Источна Европа, којшто работи во седум држави и обезбедува услуги за околу 24 милиони корисници.

Моментално вработува:

JUNIOR SALES ADVISOR
JUNIOR CONSUMER CONTACT CENTER AGENT
ТЕХНИЧАР ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКА МРЕЖА
JUNIOR TELESALES AGENT
АГЕНТ ЗА ТЕРЕНСКА ПРОДАЖБА

Групацијата Виндија опфаќа 14 компании, од кои 8 се со седиште во Хрватска и 6 во соседните земји. Вработува повеќе од 4.000 луѓе. Беспрекорниот квалитет на производите на Виндија е препознаен на бројни меѓународни саеми, што со гордост ја направи компанијата добитник на бројни награди.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ ДИСТРИБУТЕР - Ц КАТЕГОРИЈА

Panteleon GS компанија со тим од светска класа од врвни професионалци за финансии, сметководство и логистика за да го поддржи вашиот постојано растечки список на клиенти.

Mоментално вработува:

UNDERWRITER/CREDIT RISK ANALYST
COLD-CALLING SALES SPECIALIST
HR DIRECTOR
SENIOR ACCOUNTING SPECIALIST

TBM Group е Чешка компанија, пионир со децениско искуство на организирање глобални деловни конференции и самити. Со канцеларии во Прага и Скопје, TBM Group не е само компанија, тоа е инкубатор за таленти.

Моментално вработува:

CONFERENCE PRODUCER
JUNIOR SALES AGENT

Singular е меѓународна софтверска компанија која развива решенија кои се истакнуваат со нивната флексибилност, доверливост и иновативност.

Моментално вработува:

ENGINEERING MANAGER
TEAM LEAD

Групацијата PRIMA е најнапреден систем кој произведува и продава мебел во регионот.

Моментално вработува:

СОВЕТНИК ЗА ПРОДАЖБА ВО СКОПЈЕ
МЕНАЏЕР НА МАЛОПРОДАЖЕН САЛОН ВО СКОПЈЕ

АЛМА - М е основана во 1991 год. во Скопје и иницијално се занимава со увоз и извоз на стоки од широка потрошувачка.

Моментално вработува:

АГЕНТ ЗА ПРОДАЖБА ВО СКОПЈЕ
АГЕНТ ЗА ПРОДАЖБА ВО ШТИП

ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден.

Сите активни позиции од ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА можете да ги најдете ТУКА.

Се уште невработени?! Сите останати активни работни позиции можете да ги најдете ТУКА.

Промовирани огласи »

Кога се започнува барањет нова работа, постојат неколку клучни аспекти на кои треба да се обрати внимание за да се осигура дека изборот на работното место е соодветен и задоволителен. 

Кога барате работа важно е да обрнете внимание на следните четири аспекти:

  • Првиот аспект е квалификациите и вештините кои се потребни за работата

Кандидатите треба да ја анализираат бараната квалификација и работното искуство, како и специфичните вештини и знаења потребни за успешно извршување на работата. Со правилно анализирање на овие аспекти, кандидатите ќе можат да се уверат дека се квалифицирани за работното место и дека можат да допринесат со своите вештини и искуства.

  • Вториот аспект е компатибилноста со културата на компанијата

Важно е кандидатите да ги разгледаат вредностите и културата на компанијата за која аплицираат. Добра компатибилност со културата може да биде клучен фактор за успешната адаптација и задоволството на работата во подолг временски период.

  • Третиот аспект е можностите за напредок и развој

Кандидатите треба да истражат дали компанијата нуди можности за персонален и професионален развој. Ова вклучува преглед на обуки, програми за развој на кариера, како и простор за напредување во компанијата.

  • Последниот аспект е балансот помеѓу работа и личен живот

Важно е да се избере работа која нуди здрав баланс помеѓу професионалниот и личниот живот. Задоволството на работното место често зависи од можностите за одмор, флексибилно работно време и други аспекти кои влијаат на квалитетот на живот.

За да се осигура успешно и задоволство од новата работа, кандидатите треба да ги разгледаат и анализираат сите овие аспекти претходно на одлучувањето за аплицирање и прифаќање на работната понуда.

Повеќе вести...
барај огласи за вработување » барај останати огласи »