Инженер за дизајн и конструкција

За компанијата: ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона – Скопје 2, во Бунарџик/Илинден, контакт тел.бр. (02) 551-2851 повеќе за компанијата »

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА:

Van Hool е реномиран белгиски производител на автобуси и комерцијални возила, со годишен капацитет на произвoдство од околу 1,400 автобуси и 3,000 комерцијални возила. Van Hool од Белгија е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 60 години Van Hool Белгија има репутација за дизајн и производство на високо квалитетни и современи производи.

Продолжуваме со процесот на селекција на вработени за потребите на нашиот производен капацитет Ван Хоол Македонија, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна Зона–Скопје 2, во Бунарџик/Илинден.

РАБОТНА ПОЗИЦИЈА:

ИНЖЕНЕР ЗА ДИЗАЈН И КОНСТРУКЦИЈА

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Изработка на 3D модели;
 • Изработка и работа со склопови;
 • Изработка на работилнички цртежи;
 • Анализа на зададени проблеми и изготвување на предлог решенија по однос на истите.

ПОТРЕБНО ОБРАЗОВАНИЕ, ВЕШТИНИ И СПОСОБНОСТИ:

 • ВСС – факултет од областа на техничките науки, пожелно Машински факултет;
 • Солидно познавање на CAD софтверски алатки. Предност ќе имаат апликантите со искуство во работа со PRO ENGINEER или CREO;
 • Познавање на работа со пресметка по метод на конечни елементи (FEA);
 • Одлично познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори);
 • Напредно познавање на MS Office;
 • Предност ќе имаат апликантите со искуство во автомобилска индустрија;

Што нудиме:

 • Компетитивни месечни примања на пазарот на труд во РМ;
 • Можност за професионално усовршување и обука кај еден од најреномираните производители на автобуси;
 • Работа во безбедна и здрава околина со почитување на сите норми за безбедност и здравје при работа;
 • Обезбеден автобуски превоз до работното место и назад;
 • Обезбедена исхрана во современа кантина;

Доколку сте заинтересирани испратете го Вашето CV (работна биографија) на англиски или на македонски јазик на www.vanhool.mk, во делот “отворени работни места”.

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор. 

Со Вашето доставување на CV се согласувате истото да биде задржано во нашата база на кандидати во времетраење од 12 месеци. 

Краен рок за доставување на апликациите: 28/04/2021.